25 Νοε 2020

Ιδού η… Ρόδος: Θα ψηφίσει η ΝΔ άρση της ασυλίας Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη όταν πάει ο φάκελος στη Βουλή;


Πρωτοφανή, επικίνδυνα και κωμικοτραγικά γεγονότα μετά την παραγγελία της έρευνας από την… κρατική ασφάλεια (!) για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και τον εορτασμό του Πολυτεχνείου από τα κόμματά τους!

Η είδηση πραγματικά θυμίζει άλλες εποχές: η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα από την… κρατική ασφάλεια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Γιάνη Βαρουφάκη κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου!

Η προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε μετά από αναφορά του γνωστού δικηγόρου και προέδρου της Νέας Δεξιάς, Φαΐλου Κρανιδιώτη, ο οποίος είχε υπάρξει -πριν από πάρα πολλά χρόνια είναι αλήθεια-  και σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.

Παρόμοιο περιστατικό δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας και μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης όψεως γραφικό, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Είναι δε σαφές πως η ενέργεια του Φαΐλου Κρανιδιώτη «πατάει» πάνω στην απαγόρευση από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν κυβερνητικής εντολής, για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, που καταγγέλθηκε επίσης ως αντισυνταγματική, έστω και αν (δυστυχώς) έσπευσαν να την υπερασπιστούν  συνταγματολόγοι από το χώρο του λεγόμενου «ακραίου κέντρου».

Η δικογραφία που θα σχηματιστεί, ωστόσο, επειδή αφορά πολιτικά πρόσωπα, θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Να δούμε, όμως, τα όσα κωμικοτραγικά προκαλούν τέτοιες επικίνδυνες αποφάσεις:

Τι θα πράξουν στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία και οι βουλευτές της που τόσο είχαν καταμαρτυρήσει κατά των τριών αρχηγών για «παραβίαση των νόμων» με τη στάση τους στην επέτειο του Πολυτεχνείου; Θα συμβάλλουν στην… καταπάτηση του νόμου ή θα ζητήσουν… άρση της ασυλίας τους; Αν από την έρευνα προκύψουν ευθύνες, θα επιτρέψουν αυτοί, οι… Ηρακλείς  του νόμου, την καταπάτησή του χωρίς τιμωρία των ενόχων; Ή θα το καταπιούν, κάνοντας πως δεν συμβαίνει τίποτε; Τι θα πράξουν λαλίστατοι υπουργοί και βουλευτές, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Θάνος Πλεύρης και τόσοι άλλοι που διαπίστωναν ότι «οι νόμοι είναι πάνω από όλους» και «κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων»; Θα ψηφίσουν άρση της ασυλίας ή θα είναι «τζάμπα μάγκες»; Ιδού η Ρόδος-αν και το τι θα πράξουν είναι σαφές από τώρα, γιατί τα όσα συμβαίνουν είναι επικίνδυνα ακόμα και για αυτή τη λαβωμένη δημοκρατία που ζούμε! Επαναλαμβάνουμε, με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς η δική της απόφαση για «απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων», όπλισε το χέρι του Φαΐλου Κρανιδιώτη).

ΥΓ1: Εντύπωση προκάλεσε και εδώ η στάση του Κινήματος Αλλαγής. Το να μη συμμετάσχει στην πρωτοβουλία με το κοινό κείμενο των τριών κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης, μπορεί να εξηγηθεί και από τη συντηρητικοποίηση του χώρου τα τελευταία χρόνια και τις αντιδράσεις της δεξιάς πτέρυγάς του σε μια τέτοια ενέργεια. Το να μην εκδώσει όμως ανακοίνωση ούτε για τη την προκαταρκτική εξέταση κατά των τριών αρχηγών; Μέχρι εκεί; (Η τοποθέτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή, μάλλον δεν σώζει τα προσχήματα για τη Χαριλάου Τρικούπη).

ΥΓ2: Γιατί από την έρευνα και την πρόταση Κρανιδιώτη εξαιρούνται τα κυβερνητικά στελέχη που είχαν την ευθύνη της εφαρμογής των νόμων και δεν το έπραξαν;

ΥΓ3: Η δικαιοσύνη μπαίνει σε επικίνδυνα παιχνίδια - και αυτό θα πρέπει να το προσέξουν τόσο η ηγεσία της, όσο και οι λειτουργοί της!

ΥΓ4: Οι συνταγματολόγοι που έσπευσαν με τόσο ζήλο να υπερασπιστούν τη συνταγματικότητα της απόφασης για την απαγόρευση των συναθροίσεων, μια ημέρα μετά την παραγγελία της εισαγγελικής πρότασης, απλώς… σιωπούν!

https://www.ieidiseis.gr