27 Δεκ 2020

Μόλις όμως εκλείψει ο φόβος αρχίζουν τα όργανα..

Ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται πως τα μέτρα που λαμβάνει για την πανδημία βασίζονται στη γνώμη επιστημόνων.
Εντούτοις σπάνια τίθεται το ερώτημα ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι περίφημοι επιστήμονες, τους οποίους συμβουλεύονται ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Κικίλιας και ο κ. Χαρδαλιάς ..και αποφασίζουν αν θα βάλουν περιφέρειες ή και ολόκληρη τη χώρα σε lockdown, αλλάζοντας δραματικά τη ζωή μας;

Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν πως πρόκειται για την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, αυτήν που όλοι ξέρουμε και αποτελείται από 31 μέλη (κλικ εδώ).

Πλανώνται. Υπάρχει και δεύτερη 11μελής Επιτροπή που απαρτίζεται κυρίως από κυβερνητικούς παράγοντες (κλικ εδώ) και τιτλοφορείται «Εθνική Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Η δεύτερη Επιτροπή είναι αυτή που έχει θεσμικά βαρύνοντα λόγο. Αυτήν επικαλούνται οι κυβερνητικές αποφάσεις απαγορεύσεων (όπως κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου) και επιβολής Lockdown. Απεναντίας η 31μελής Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων λειτουργεί ως εντευκτήριο και αξιοποιείται από την κυβέρνηση ως σάκος του μποξ, ώστε μέσα ενημέρωσης και πολίτες να εκτονώνουν την οργή τους. Λόγω της απαξίωσης και των αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων που επικρατούν στο εσωτερικό της ήδη βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Υπάρχει και τρίτη άτυπη επιτροπή πέριξ του Ν. Χαρδαλιά, της οποίας τα μέλη δεν δίδονται στη δημοσιότητα, παίζει όμως ρόλο μυστικοσυμβούλου στη λήψη αποφάσεων από την Πολιτική Προστασία.

Όπως λοιπόν υπάρχουν τρία Αρχεία καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού, έτσι υπάρχουν και τρείς Επιτροπές. Δημιουργείται ως εκ τούτου το απαραίτητο χάος και η κυβέρνηση το αξιοποιεί προκειμένου να αποπροσανατολίζει την κοινωνία και να αποποιείται τις ευθύνες της.

Το κόλπο είναι παλιό και πετυχαίνει όσο οι άνθρωποι βρίσκονται σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου.

Μόλις όμως εκλείψει ο φόβος αρχίζουν τα όργανα..
https://www.ygeianet.gr/