Πάντως, το δάνειο στη Farallon το αποπλήρωσαν οι αδελφοί Καλλιτσάντση. Γι’ αυτό το fund εξαφανίστηκε από αρχές του καλοκαιριού. Ήταν δεμένος ο γάιδαρος του. Όμως, εδώ προκύπτει ένα μικρό θεματάκι για τους αδελφούς. Εξοφλώντας τη Farallon, πούλησαν σχεδόν όλη τη συμμετοχή τους στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Με μέση τιμή πώλησης το 1,30. Έμειναν, όμως, με κάτι παραπάνω από 2%. Ενώ, με τα δανεικά του fund, είχαν ανέβει από το 14% στο 25%.
Η Κολομβία και η Ψυτάλλεια
Τι συνδέει τα δύο έργα της ΑΚΤΩΡ; Ο Γιάννης Μαριόλος. Και κάπου εδώ «συλλαμβάνουμε» τους αδελφούς να μας λένε δύο μικρά, αθώα ψεματάκια.
Πρώτον. Δεν έδιωξαν όλη την «παλιά φρουρά» του Άκτωρα, όπως ισχυρίζονται. Ο κύριος Γιάννης Μαριόλος, το στέλεχος της εταιρείας που διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε τη συμφωνία- σύμβαση για το έργο στην Κολομβία, όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε από τους Καλλιτσάντσηδες, αλλά, έλαβε προαγωγή. Αυτοί τον έβαλαν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Άκτωρα, το 2018. Μόλις ανέλαβαν τα ηνία του ομίλου.
Ο κύριος Μαριόλος δεν ανήκει πια στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κατασκευαστικής. Ωστόσο, διατηρεί υψηλόβαθμο πόστο. Αυτός διαπραγματεύεται σήμερα την ανανέωση της σύμβασης της Ψυττάλειας με το Δημόσιο- Υπουργείο Υποδομών. Ο άνθρωπος που έκλεισε τη δουλειά στην Κολομβία.
Το δεύτερο. Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη του κυρίου Δημήτρη Καλλιτσάντση. Όταν υπεγράφη η επίμαχη σύμβαση, Αύγουστος του 2016, ο ίδιος ήταν ακόμα διευθύνων της εταιρείας. Με πρόεδρο τον αδελφό του, Σάκη. Από το διοικητικό συμβούλιο της παραιτήθηκε 1η Νοεμβρίου του 2016.
Άρα κακώς για μια ακόμα φορά ο μικρομέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ απεκδύεται των ευθυνών του και σπεύδει να φορτώσει τα λάθη του ομίλου σε όλους τους άλλους. Δεν πείθει κανέναν πλέον στην αγορά.
ΠΗΓΗ: Νίκος Μανεσιώτης / fmvoice.gr