4 Δεκ 2020

Το ΔΝΤ καλει τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ να αυξησει τις δαπανες για την ΥΓΕΙΑ......!!!!γιατι τις μειωνει στον νεο προυπολογισμο!!!!

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης ν΄ αδιαφορεί για όσα τον προτρέπουν οι κοινωνικοί φορείς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει τις συστάσεις του ΔΝΤ, το οποίο υπηρέτησαν μετά του Αδώνιδος πιστά ως υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά. Μάλιστα τότε ο νυν πρωθυπουργός σχεδίαζε και υλοποιούσε δραματικές περικοπές και απολύσεις προσωπικού στην υγεία, ενώ ο Άδωνις προέβαινε στην ιστορική δήλωση πως μόνοι τους θα κάνουν τις απολύσεις και δεν θα επιτρέψουν να τους πάρει τη δόξα το ΔΝΤ.


Τώρα το ΔΝΤ επανέρχεται και στην ετήσια έκθεση του 2020 (εδώ) συστήνει επιτακτικά στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να φροντίσει για την αύξηση των δαπανών υγείας, οι οποίες βρίσκονται δραματικά κάτω από τον μέσο όρο αντίστοιχων δαπανών των χωρών της ΕΕ.
Μάλιστα το Ταμείο σημειώνει στην Έκθεσή του ότι οι Ελληνικές Αρχές συμφώνησαν στην ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις δαπάνες για την ενίσχυση της Υγείας και προτρέπει την Αθήνα να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για χρηματοδότηση αυτών των πολιτικών.

Για τους πολίτες ακούγεται υποκριτικό το όψιμο ενδιαφέρον του ΔΝΤ. Όμως για την κυβέρνηση πρόκειται για δυσάρεστη παρέμβαση, αφού στον προϋπολογισμό του 2021 φρόντισε να μειώσει τις δαπάνες υγείας, καταποντίζοντας τη χώρα σε επίπεδα υποσαχάριας Αφρικής. Γι αυτό φρόντισε ώστε τα μέσα ενημέρωση ς που σιτίζονται από τη λίστα Πέτσα να εξαφανίσουν τη είδηση ή να τη στριμώξουν σ΄ ένα άρθρο γνώμης (κλικ εδώ).

Όμως την πραγματικότητα της άθλιας κατάστασης στην υγεία καμιά λίστα Πέτσα δεν μπορεί να εξαφανίσει..
https://www.ygeianet.gr/