6 Δεκ 2020

Νέα καταγγελία για την καταγραφή και δημοσίευση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ

Μία ακόμη σημαντική καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την λειτουργία του ΕΟΔΥ και την καταγραφή και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ που διενεργεί.

Αυτή τη φορά, το περιστατικό αφορά μία ...

ακόμη δομή φροντίδας ηλικιωμένων στην περιφερειακή ενότητα Θράκης και συγκεκριμένα το Ιωακείμειο Γηροκομείο της Αλεξανδρούπολής.

Την ανακοίνωση των κρουσμάτων από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολής συνοδεύουν και τα ερωτήματα για το εάν ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει τα κρούσματα αυτά κατά την ημερήσια έκθεσή του διότι παρουσιάστηκαν λιγότερα κρούσματα στο σύνολο της περιφερειακής ενότητας από όσα διαγνώστηκαν θετικά μόνο στο γηροκομείο.

Ο Πρωτοσύγγελος της Ι. Μ. Αλεξανδρούπολής μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ τόνισε ότι ανεξάρτητα από την επίσιμη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, η Μητρόπολή άμα τη διάγνωση των κρουσμάτων έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μη διασπορά των κρουσμάτων στην κοινότητα αλλά και εντός του ιδρύματος, κατείγγελε ωστόσο μεγάλη καθυστέρηση του ΕΟΔΥ να προβεί στα προβλεπόμενα.

Παράλληλα σημείωσε ότι ενω΄από τις 27 Νοεμβρίου έχουν γίνει διαγνωστικά τεστ και στο Σταυρίδειο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων, μέχρι και εχθές Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου που τοποθετήθηκε δημοσίως, η Μητρόπολή Αλεξανδρούπολής δεν είχε λάβει γνώση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Το ρεπορτάζ όπως δημοσιεύτηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του ακριτικού καναλιού: