2 Δεκ 2020

Ολική αποτυχία του lockdown: Ίδια κρούσματα ένα μήνα μετά! - Αρνούνται (ή δεν θέλουν) να πιστέψουν τι είναι ο Covid-19

Τα lockdown όπως αποδείχτηκε στην πράξη δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα η πανδημία όχι απλώς δεν υποχωρεί αλλά εντείνεται με τ
α σημερινά κρούσματα στην χώρα είναι 2.186!

Για να καταλάβουμε πως ήταν η κατάσταση στις 4 Νοεμβρίου όταν ξεκίνησε η καραντίνα τότε είχαμε 2646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα.

Δηλαδή 30 ημέρες μετά, βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο σχεδόν. Μάλιστα με βάση τα λεγόμενά τους περί «ανοίγματος» της οικονομίας όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από 500 ή και 1.000 γίνεται κατανοητό πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και νέα παράταση της καραντίνας.

Απλά έχει δημιουργηθεί ένα κατάλληλο σκηνικό για να προχωρήσει ο μαζικός εμβολιασμός. Ποιος θα έκανε ένα εμβόλιο που έχει δοκιμαστεί μερικούς μήνες αν δεν υπάρχει κλίμα έκτακτης ανάγκης;.

Και τώρα αποκαλύπτονται και το πόσο «συνωμοσιολόγοι» ήταν όλοι όσοι έλεγαν για την Κίνα ότι δεν έδινε τους αληθινούς αριθμούς νεκρών  και κρουσμάτων, γιατί ακριβώς αυτό έκανε: Έδινε ψευδή στοιχεία, άλλωστε ποιος θα τους έλεγχε; 

Τα εμπάργκο της Κίνας ήταν ανώφελα, δεν είναι αυτά που σταμάτησαν τον κορωνοϊό, ούτε τα κυνήγια των πολιτών με απόχες λες και ήταν «πέστροφες».

Αν δεν είχαν βγει τα φάρμακα και συγκεριμένα το ιαπωνικό φάρμακο Avigan με κύρια δραστική ουσία την favipiravir, η Κίνα δεν θα ξεμπέρδευε ποτέ.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, δεν πρόκειται να ανοίξει για δύο με τρεις εβδομάδες όπως θέλει η κυβέρνηση, καθώς υπάρχει μεγάλο κόστος για το άνοιγμα αυτό, το οποίο δεν θα καλυφθεί από έναν «πεθαμένο» τζίρο δεκαπέντε ή και είκοσι ημερών.

Η εστίαση ίσως ανοίξει μέχρι τέλος Ιανουαρίου, όταν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και μέχρι τότε θα μας έχουν φυλακισμένους με περιορισμούς στις μετακινήσεις που επί της ουσίας περισσότερο είναι ο προαυλισμός μας.

Εδώ να σημειώσουμε τα όσα είπε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού (η οποία προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ως υπουργός Υγείας), καθώς παραδέχθηκε πως δεν γνωρίζουμε πόσα είναι τα πραγματικά κρούσματα. 

"Δεν ξέρουμε πραγματικά πόσα είναι τα κρούσματα κορωνοϊού, δεν είναι εύκολο γιατί μια μέρα έχουμε 20.000 και 30.000 τεστ και την άλλη 10.000", δήλωσε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Πρόληψης υπογραμμίζοντας ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ, τα οποία να είναι και αντιπροσωπευτικά.

Όπως είπε, είναι δύσκολο να πει κανείς αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει μείωση των κρουσμάτων, διότι δεν γίνονται στοχευμένα τεστ αλλά, όσοι έχουν συμπτώματα εξετάζονται οι ίδιοι.

"Εν μέρει κάτι σημαίνει να είναι κάπως λιγότερα τα κρούσματα, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτή η μείωση. Επ’ ουδενί μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μείωση 20% ή 30%, τουναντίον μπορεί και να αυξάνονται τα κρούσματα και είναι πολύ άδικο και για την επιστημονική κοινότητα, την Επιτροπή του υπουργείου να καλείται να κάνει προτάσεις, αλλά και για την πολιτεία που παίρνει αποφάσεις, με μη ακριβή στοιχεία".

Πως είναι δυνατόν και δεν έχει παραιτηθεί ακόμα κανείς μετά από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί.

https://www.pronews.gr/