16 Δεκ 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ....τι γινεται????Next eKobina Go: Πτωχευμένη εταιρεία υπέγραψε με την κυβέρνηση ως «κολοσσός που θα επενδύσει 100.000.000 ευρώ»!

 


Πτωχευμένη είναι η μητρική γερμανική εταιρεία η οποία εμφανίζεται από την  κυβέρνηση ως «Εταιρεία-κολοσσός» που ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «τεράστια επένδυση στην Ελλάδα και η οποία σήμερα υπέγραψε «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» (LoI) σε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Electric Cars e. GO Made in Greece» στην οποία συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η μισή κυβέρνηση!

Μπορεί να ακούγεται ως σενάριο φαρσοκωμωδίας αλλά είναι πραγματικότητα: Η πτωχευμένη γερμανική εταιρεία άσχετα με τον «ολλανδικό μανδύα» που φόρεσε, όπως θα δούμε κατάφερε να οργανώσει ολόκληρη τηλεδιάσκεψη παρόντος του Έλληνας πρωθυπουργού για να υπογραφεί «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» «για τη νέα τεράστια επένδυση στην Ελλάδα που θα πραγματοποιήσει μια ακόμη εταιρεία-κολοσσός να επενδύσει στη χώρα μας»!

Ναι, έτσι ακριβώς μας την σύστησαν: «Εταιρεία-κολοσσός». Θυμάστε κάτι παλιές ελληνικές ασπρόμαυρες ταινίες με τους μεγιστάνες και τους εμίρηδες που στην πράξη ήταν φουκαράδες; Ε, κάτι τέτοιο!

Μάλιστα χθες συστήθηκε στο πανελλήνιο η «Next e.go» που «παράγει (σ.σ.;) ηλεκτρικά αυτοκίνητα» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Σήμερα είχε τηλεδιάσκεψη ο πρωθυπουργός (δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι γνώριζε ποια είναι η e. GO και ότι εξαπατήθηκε) όπου παρουσιάστηκαν «τα βασικά σημεία της συνεργασίας, όπως αυτά αναλύονται στην «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» με την «εταιρεία-κολοσσό»

Στην σχετική διαδικτυακή εκδήλωση υπέγραψαν (;) την επιστολή ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, και ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθηγητής Ulrich Hermann, ενώ παρίστατο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

Ποια είναι η «εταιρεία κολοσσός» Πρόκειται για μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα το Aachen της Γερμανίας, η οποία είχε την ονομασία el.Go Mobile AG.

Ιδρύθηκε το 2015 και πουλούσε το ηλεκτρικό Next.e.GO Mobile SE κόστος περίπου 15.000 ευρώ, αλλά δεν το αγόραζε κανένας. 

Με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα και όπως αναφέρει η Wikipedia, πτώχευσε πριν από έξι μήνες!

Συγκεκριμένα η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στην Γερμανία την 1η Ιουλίου 2020, ενώ από τον Σεπτέμβριο εμφανίζεται ένα «υπόλοιπο» της εταιρείας να περνά στην ιδιοκτησία του ολλανδικού επενδυτικού ομίλου ND Industrial!

Η νέα εταιρία που δημιουργήθηκε μετά την πτώχευση της μητρικής είναι η Next.e.GO Mobile SE.

Τώρα, εμφανίζεται η πτωχευμένη εταιρεία να έρχεται στην Ελλάδα, με «ολλανδικό παλτό» έστω και μάλιστα συζητά με τον ίδιο τον πρωθυπουργό (!) για επένδυση 100.000.000 ευρώ στην Ελλάδα!

Μα, αν είχαν 100.000.000 ευρώ γιατί δεν τα έριξαν να σωθεί η γερμανική μητρική και να μην πτωχεύσει;

Όπως αναφέρει η Wikipedia η e.GO Mobile AG έδρευε στο Άαχεν της Γερμανίας, και ιδρύθηκε το 2015 από τον RWTH Aachen - καθηγητή Günther Schuh μέχρι που πτώχευσε πριν από έξι μήνες!

Η εταιρεία παρήγαγε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τεσσάρων θέσεων, από τον Απρίλιο του 2019, αλλά δεν το αγόραζε κανένας και η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την 1η Ιουλίου 2020, 14 μήνες μετά την έναρξη παραγωγής!

Η ίδια εταιρεία ίδρυσε την εταιρεία ηλεκτρικών φορτηγών StreetScooter το 2010, η οποία εξαγοράστηκε από την Deutsche Post AG το 2014 και πτώχευσε και αυτή και αυτή το 2020!

Τι μπορεί να συμβαίνει; Κάποιοι πονηροί είδαν «ψωμί» στα κοινοτικά κονδύλια για την ηλεκτροκίνηση και την «πράσινη ενέργεια». Πήραν την πτωχευμένη εταιρεία και την λάνσαραν ως «εταιρεία-κολοσσό».

Αλλά οι ίδιοι δεν μπορούν να τσιμπήσουν κονδύλια από την ΕΕ από η μητρική «τα έχει τινάξει».

Και πλησίασαν την ελληνική κυβέρνηση για να μπει αυτή μπροστά στην εκταμίευση των 100 εκατ. ευρώ που εμφανίζονται ως «επένδυση» για εργοστάσιο που θα απασχολήσει 5.000 εργαζόμενους!. Απίστευτη ιστορία και σίγουρα θα έχει συνέχεια...

Δείτε την τηλεδιάσκεψη σήμερα:

pronews.gr