8 Ιαν 2021

Κυβερνητικό μπάχαλο και μετά τον ανασχηματισμό

Δεν πρόλαβαν καλά-καλά να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί και η αίγλη του ανασχηματισμού δείχνει κιόλας να ξεθωριάζει!

Μια εβδομάδα μετά τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός με στόχο να αλλάξει την εικόνα του υπουργικού ...

...συμβουλίου, η κατάσταση έχει επανέλθει στην προτέρα εποχή:

-Το πρωί της Πέμπτης η κυβέρνηση εμφάνισε και πάλι εικόνα …αλαλούμ με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, καθώς η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, ενώ λίγο αργότερα το αρμόδιο υπουργείο, προανήγγειλε το άνοιγμά τους. Ο υπουργός Επικρατείας, μάλιστα, την ίδια στιγμή, προειδοποιούσε πως μπορούσε αιφνιδιαστικά να λαμβάνονται πίσω μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, αναλόγως της εξέλιξης της πανδημίας.

-Το ίδιο διάστημα, η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων που παρεμβαίνει δημοσίως, προειδοποιεί για δραματικές εξελίξεις την επόμενη περίοδο στο μέτωπο της πανδημίας, την ίδια στιγμή που η πολιτεία και οι αρμόδιοι υπουργοί εξακολουθούν να θριαμβολογούν!

-Ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό, αν δεν βρίσκεται στον αέρα, χρειάζεται σημαντικές τροποποιήσεις. Δεν είναι μόνο ότι οι αρμόδιοι έχουν πέσει έξω στο χρόνο έλευσης των εμβολίων και τις ποσότητες αυτών που θα βρίσκονται στη διάθεση της πολιτείας, αλλά αποκαλύπτεται ότι λείπουν ακόμα και …σύριγγες, με την κυβέρνηση να προσφεύγει σε γνωστή καπνοβιομηχανία προκειμένου να συνδράμει την προμήθειά τους!

-Την ημέρα των Φώτων, η κυβέρνηση υφίσταται ένα πρωτοφανές κάζο, αφού παρακολουθεί άβουλη και αδύναμη την Εκκλησία να ανοίγει τους ναούς, παρά την απαγόρευση! Και όλα αυτά, ενώ είχε βομβαρδιστεί από την προηγούμενη ημέρα με «ειδήσεις» του στιλ «ούτε βήμα πίσω ο Μητσοτάκης» και «κάνει πίσω ο Ιερώνυμος»!

-Ο Άδωνις Γεωργιάδης προκάλεσε σοκ με την ομολογία του πως ειδικοί είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση να προσφύγει σε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης, πριν το τριήμερο του Αγίου Δημητρίου. «Οι λοιμωξιολόγοι μας είχαν εισηγηθεί λοκντάουν στη Θεσσαλονίκη πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, όμως δεν κλείσαμε την πόλη λόγω σεβασμού στην παράδοση. Κάναμε μεγάλο λάθος…», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης, οδηγώντας την αντιπολίτευση να ζητήσει παρέμβαση του εισαγγελέα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «εγκληματική αμέλεια».

-Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα η κυρία Μονογυιού, παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία την ημέρα των Θεοφανείων, ενώ η απόφαση της κυβέρνησης είναι οι εκκλησίες να είναι κλειστές! Και όμως, η ΝΔ δεν αντιδρά, ούτε καν την επιπλήττει!

Τα παραπάνω γεγονότα μέσα σε μισή μόλις εβδομάδα, έκαψαν ήδη το χαρτί του ανασχηματισμού, κυρίως όμως θέτουν ίσως για πρώτη φορά θέμα συντονισμού και αποτελεσματικότητας στο Μέγαρο Μαξίμου. Αποτελεί, άλλωστε, αξίωμα στην πολιτική πως μετά από έναν ανασχηματισμό και οι κρίνοντες …κρίνονται!

ΒαιληςνΣκουρης-https://www.ieidiseis.gr