24 Ιαν 2021

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ...(ΠΑΡΤΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ)....

Είναι ξεκάθαρο και μόνον μύωπες πολιτικά δεν το αντιλαμβάνονται, ότι η έναρξη των «εχθροπραξίων» στην Νέα Δημοκρατία, με την συνέντευξη Σαμαρά στην Καθημερινή, κάθε άλλο παρά προοιωνίζουν ομαλές πολιτικές εξελίξεις.

Ο Αντώνης Σαμαράς αμφισβήτησε ευθέως την πολιτική διαλόγου με την Τουρκία, στην ουσία αφήνοντας αιχμές για ολέθρια τακτική, που εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους.

Ταυτόχρονα ήταν ξεκάθαρος ότι οι επί μέρους συμφωνίες με τα Σκόπια ....

δεν πρέπει να ψηφισθούν και τουλάχιστον ο ίδιος δεν θα τις ψηφίσει, εάν έλθουν στην Βουλή.

Ήταν ξεκάθαρος επίσης ότι το πρόβλημα των Σκοπίων έχει διογκωθεί και δεν ακολουθήθηκε η ορθή πολιτική.

Κατ' ουσίαν ο Αντώνης Σαμαράς, αφήνει να εννοηθεί, ότι οι «γραφικοί» κατά τον κ. Μητσοτάκη, που κατέβαιναν στα πεζοδρόμια και φώναζαν για το Σκοπιανό, δεν θα υποχωρήσουν, καθώς η πολιτική του δικαίωσε την προδοσία του Σύριζα.

Το γεγονός ότι ο πρώην συνπρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επιλέγει αυτό το χρονικό σημείο -μία ημέρα πριν την έναρξη των συνομιλίων, με την γείτονα και ενώ εκκρεμούν οι επί μέρους συμφωνίες για τα Σκόπια, προς ψήφιση στην Βουλή- καταδεικνύει σαφέστατα ότι η κόντρα θα φθάσει στα άκρα.

Αυτό σημαίνει ότι  ο κ. Μητσοτάκης  θα τον διαγράψει ή θα τον αφήσει να λέει. Και στις δυο περιπτώσεις, χαμένος θα είναι ο πρωθυπουργός.

Ακόμα κι αν επιχειρήσει να διαβάλει τον Αντώνη Σαμαρά με αποκαλύψεις για την Novartis (για την οποία είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, αθωώνοντας τον κ. Σαμαρά) ή ο,τιδήποτε άλλο σκαρφιστεί με πιέσεις από τα έρμα τα μέσα ενημέρωσης ,που τον στηρίζουν και που ήδη έχουν γίνει ρεζίλι.

Σημασία δεν έχει και τόσο το πόσους βουλευτές μπορεί να επηρεάσει ο κ. Σαμαράς στην Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε κάνει και στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Και δεν έχει και τόσο σημασία αυτό, διότι οι μεν βουλευτές έχουν αποδειχθεί πρόβατα, χωρίς άποψη και πολιτική συνείδηση, ο δε κ. Σαμαράς, φαίνεται ότι απευθύνεται περισσότερο στο εθνικό ένστικτο των «Μακεδονομάχων» και βαθύτατα προσβεβλημένων νεοδημοκρατών ψηφοφόρων, από την στάση του κ. Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, παρά στους βουλευτές...

Η έναρξη των εχθροπραξίων και της αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη, αφού πλέον έχει προσωποποιηθεί μέσω «βασιλικών διαταγμάτων», δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Για όσους σοβαρά σκεπτόμενους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας έψαχναν σε άλλα μέσα ενημέρωσης, πλην των γραφείων τύπου του κ. Μητσοτάκη, διέβλεπαν συνεχείς κόντρες υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, κτυπήματα κάτω από την μέση και συνεχείς διαφωνίες .

Όταν απλώς λοιπόν το κερασάκι στην τούρτα μια κυβερνητικής πολιτικής, που ασκείται από ετερόκλητα πολιτικά στοιχεία, σε πολλές περιπτώσεις γραφικά περιθωριοποιημένους πολιτικούς από τους δικούς τους πολιτικούς χώρους, που βρήκαν καταφύγιο στο τερατούργημα του κ. Μητσοτάκη, υπό την ομπρέλα της δήθεν Νέας Δημοκρατίας.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι εντός των ημερών ο κ. Μητσοτάκης, θα αμφισβητηθεί και δικαίως όχι μόνον για την ακολουθούμενη ολέθρια πολιτική του στα εθνικά θέματα, αλλά και για τις οικονομικές του προτεραιότητες και την στάση του απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είναι η αρχή του τέλους, όσο κι αν προσπαθήσει ο κ. Μητσοτάκης, να εμφανισθεί ως κυρίαρχος του παιγνιδιού. Μία αρχή που θα οδηγήσει σε ανακατατάξεις και στους υπηρέτες του κ. Μητσοτάκη στα μέσα ενημέρωσης.

Παρακολουθήστε το παιγνίδι....Θα γίνει πιο ενδιαφέρον και από το Survivor, καθώς τα ποντίκια θα τρέχουν να κρυφθούν ή να διαφοροποιηθούν. Πάρτε και ποπ κορν....


https://exofitsio.blogspot.com/2021/01/blog-post_1321.html#more