13 Ιαν 2021

KAΠΟΙΟΣ πρεπει να μπει ΦΥΛΑΚΗ....Απίστευτο! Το παρατεταμένο lockdown της Κοζάνης οφείλεται σε λάθος δεδομένα (ενώ υπήρχαν 15 κρούσματα, ανακοινώθηκαν 253% περισσότερα) ! Συμβαίνει το ίδιο και στη Δυτ. Αττική και αλλού;…

Οταν θα τελειωσει κλεισιμο απο το κορονοιο η ΟΡΓΗ του κοσμου θα ειναΙ καταιγιστικη..Τρεξτε ποδαρακια μου θα λενε οι αριστοι ΥΠΟΥΡΓΟΙ...
Οργή στην Κοζάνη, απαιτούν άμεσα απαντήσεις

Ο τοπικός Τύπος της Κοζάνης περιγράφει

αναλυτικά το πώς φέρονται να ενσωματώθηκαν στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν για την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 και κρούσματα που είχαν καταγραφεί δύο ολόκληρους μήνες νωρίτερα, στις 12 Νοεμβρίου 2020. Και δεν πρόκειται για κάποιο μικρό ποσοστό επί του συνόλου, αλλά για 38 από τα συνολικά 53. Δηλαδή, ενώ υπήρχαν 15 κρούσματα, ανακοινώθηκαν 253% περισσότερα!

Ο Χρόνος Κοζάνης αναφέρει αναλυτικά ότι τα πραγματικά κρούσματα ήταν 2 στην Σιάτιστα, 7 στην Κοζάνη και 4 στην Πτολεμαΐδα. Τα 38 που προστέθηκαν αφορούν κρούσματα στο Δήμο Εορδαίας που δεν είχαν δηλωθεί στις 12 Νοεμβρίου. Όπως υπογραμμίζει μάλιστα, «σύμφωνα με την νομοθεσία υπάρχουν ποινικές ευθύνες αν υπάρξει καθυστέρηση δήλωσης κρουσμάτων άνω των… 24 ωρών!».

Το Voria.gr από την πλευρά του αναφέρει τα πραγματικά κρούσματα ως 7 στην Κοζάνη, 6 στην Εορδαία και 2 στον δήμο Βοΐου και παραθέτει τις δηλώσεις του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα: «Υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις για τους χειρισμούς που γίνονται, γιατί τα κρούσματα δεν είναι τωρινά. Τα κρούσματα είναι του Νοεμβρίου και τα δηλώνουν τώρα … ήταν ξεχασμένα από τον Νοέμβριο. Αυτό φυσικά επηρεάζει και τις αποφάσεις για το lockdown. Ο κόσμος είναι τρελαμένος κι όταν βλέπει να γίνονται τέτοιες αστοχίες».

Μετά την αποκάλυψη των παραπάνω, οι Δήμοι Κοζάνης και Εορδαίας μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης με με κατεπείγουσα επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης ζητούν έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού περιφερειακού οργάνου Πολιτικής Προστασίας. «Τα ακριβή στοιχεία τα γνωρίζουν αυτοί που δηλώνουν τα κρούσματα μέσα στην πλατφόρμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΚ Χαράλαμπος Τσεβεκίδης.