8 Ιαν 2021

Για οσους δεν θυμουνται και τωρα θυμουνται τις Δημοκρατικες ευαισθησιες τους.....Όταν η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε διαδήλωση και είσοδο με τη βία στο Μαξίμου! [VIDEO]

Στο χάος βυθίζονται οι ΗΠΑ με πρωτοφανείς σκηνές να εκτυλίσσονται την Τετάρτη (6/1) στο Καπιτώλιο όπου εισέβαλαν ακροδεξιοί οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να εμποδίσουν τη  συνεδρίαση για την επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν, με τη διεθνή κοινότητα να καταδικάζει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα αιματηρά επεισόδια.

Οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο κτήριο τράβηξαν όπλα μετά την εισβολή των διαδηλωτών με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν σοβαρά μια γυναίκα στο στήθος, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της. Η αστυνομία αργότερα ανακοίνωσε 3 ακόμη νεκρούς κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, οι οποίοι είχαν τραυματιστεί και κατέληξαν σε νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στην Ουάσινγκτον. Επιπλέον, 52 ύποπτοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την πολιορκία και την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Στον απόηχο αυτών των δραματικών εξελίξεων που πλήττουν βαθύτατα τη δημοκρατία, θυμόμαστε την τρομακτική δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη το 2015 «Μπορούμε να κάνουμε και το άλλο. Να μαζευτούμε όλοι μαζί να κάνουμε μια διαδήλωση να μπούμε μέσα στο Μαξίμου. Αλλά είναι ένα ενδεχόμενο που ακόμα δεν το βάζουμε πάνω στο τραπέζι». Βέβαια, φαίνεται πως κάποιοι ξέχασαν αυτές τις ανατριχιαστικές δηλώσεις, όπως και το γεγονός ότι η εισβολή στο Καπιτώλιο πραγματοποιήθηκε από ακροδεξιούς υποστηρικτές του Τραμπ, και έσπευσαν με δημοσιεύσεις στο Twitter να συνδέσουν τα ακραία σκηνικά που εκτυλίχθηκαν στις ΗΠΑ με… το κίνημα των αγανακτισμένων και την αριστερά, αγνοώντας (βολικά) τις δηλώσεις της (δεξιάς) κυρίας Μπακογιάννη που ονειρευόταν είσοδο στο Μαξίμου με τη βία.