Ο κ. καθηγητής δεν δίστασε να προβλέψει, δημοσίως, ότι στο άμεσο μέλλον η Τουρκία θα επιτεθεί και όχι μόνο θα καταλάβει ελληνικά νησιά -και συγκεκριμένα το Καστελλόριζο-, αλλά θα βάλει και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους κατοίκους του, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατία.
Από ό,τι φαίνεται οι απόστολοι του μαρασμού έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι είναι αδύνατον να αντισταθούμε στην Τουρκία και η χώρα μας το μόνο που μπορεί να κάνει είναι το να ζητά δεξιά κι αριστερά «βοήθεια» για να γλιτώσει τα χειρότερα. Υπονοώντας έτσι ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο να κάνουμε αυτά που θα μας ζητούν αυτοί στους οποίους απευθυνόμαστε για βοήθεια. Ακόμα και εάν αυτό περιλαμβάνει το να χάσουμε κάποια τετραγωνικά χιλιόμετρα θάλασσας, προκειμένου -όπως θα πουν- να μη χαθεί… ούτε μια ζωή και φυσικά, ούτε ένα νησί.
Είναι απορίας άξιον, πάντως, πώς αυτοί οι οποίοι ομνύουν στον διάλογο έχουν βαλθεί να μας πείσουν πως η Τουρκία είναι πανίσχυρη! Δεν καταλαβαίνουν πως ο διάλογος γίνεται μεταξύ ίσων και όχι όταν ο ένας θεωρεί πως θα κερδίσει ότι και να γίνει κι ο άλλος έχει προεξοφλήσει την ήττα του;
Οι -επαναλαμβάνουμε- αδιανόητες δηλώσεις του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και φυσικά προεξέχοντος μέλους του ΕΛΙΑΜΕΠ έγιναν κατά τη διάρκεια διαδικτυακού συνεδρίου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο «Πώς θα μειώσουμε τις συγκρούσεις στην ανατολική Μεσόγειο» και είχε ως σαφή στόχο να καμφθεί το φρόνημα του ελληνικού λαού.
Δείτε από το 4:02:00 και μετά
Τι αναφέρει ο Θ.Βερέμης
«Έχω την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, ότι ο κ. Ερντογάν είναι διατεθειμένος να κάνει κάποια απονενοημένη ενέργεια» ήταν μία από τις πρώτες φράσεις του κ. Βερέμη, που άφησε παγωμένους όσους τον άκουγαν. Απέδωσε, μάλιστα, τη διάθεση του Ερντογάν στο γεγονός ότι «ο ίδιος, αν χάσει τις επόμενες εκλογές, κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση», συμπληρώνοντας ότι «γι’ αυτό είναι διατεθειμένος να υποβάλει την Τουρκία σε τεράστιες περιπέτειες και προβλήματα».
«Δηλαδή, αν κάνει την απονενοημένη ενέργεια, και η απονενοημένη ενέργεια θα είναι μια επίθεση εναντίον του Καστελόριζου, γιατί αυτό είναι το κυριότερο στοιχείο που τον απασχολεί και απασχολεί και τους στρατιωτικούς του, θα υποστεί πολλά και διάφορα» τόνισε και συνέχισε να υποσκάπτει την εθνική στρατηγική της χώρας, λέγοντας ότι «είναι βέβαιο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τον υποβάλλουν σε πολλά εμπάργκο», αλλά υπονόησε σαφώς ότι η Ευρώπη δεν θα κάνει και πολλά πράγματα, αφού, όπως είπε, «ίσως και η Ευρώπη να τον στριμώξει, επιτέλους».
Μάλιστα, ο κ. Βερέμης προσδιόρισε χρονικά τη στιγμή κατά την οποία θα μας επιτεθεί η Τουρκία, λέγοντας ότι θα έσπευδε να το κάνει τώρα αυτό και όχι αργότερα, διότι πρέπει να γίνει «πριν από την παραλαβή των Rafale και στη συνέχεια την ανάπλαση της αεροπορίας μας, που είναι και το κύριο μέτωπο ενός πολέμου με τη γείτονα χώρα», γιατί τότε «τα πράγματα θα δυσκολέψουν και το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο».
Με δεδομένο ότι οι παραλαβές των Rafale θα αρχίσουν μέσα στον χρόνο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, είναι σαφές ότι ο κ. Βερέμης προέβλεψε μια σχεδόν άμεση επίθεση της Τουρκίας κατά της χώρας μας.
Ο κ. Βερέμης, μάλιστα, προέβλεψε «μια ενέργεια που θα καταλάβει το νησί μας», λέγοντας ότι τον απασχολεί «να μη χάσουμε ζωές Ελλήνων που θα υπερασπιστούν την ακεραιότητα της χώρας και επίσης να μη χάσουμε το νησί αυτό, το οποίο μπορεί κάλλιστα να γίνει μια απόβαση 50.000 στρατιωτών και να το καταλάβουν, να βάλουν τον πληθυσμό σε ένα στρατόπεδο συγκεντρώσεως και να πούνε μετά ‘α, αυτό είναι δικό μας, διότι έτσι’».
Παρά το ότι προέβλεψε ότι μια τέτοια επίθεση θα ήταν καταστροφική και για την Τουρκία, περιόρισε σε οικονομικό επίπεδο τις ζημίες στη γείτονα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό σαφή περιγραφή του ποιος θα ήταν ο χαμένος και ο κερδισμένος σε αυτή τη σύγκρουση.