12 Μαρ 2021

Κορονοπάρτι - ΕΟΔΥ: Η σιωπή της διοίκησης για 8 ημέρες και η κάλυψη των δικών μας παιδιών

 Δυστυχώς για όγδοη ημέρα συνεχίζεται η σιωπή του ΕΟΔΥ για το κορονοπάρτι που έκαναν συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Helexpo. Θα σταθεί στο ύψος του το σημερινό ΔΣ;

Το κορονοπάρτι της Τσικνοπέμπτης από εργαζόμενους του ΕΟΔΥ στην Helexpo φαίνεται τελικά ότι αποτελεί για κάποιους «δημοσιογραφική διαστροφή» καθώς επί της ουσίας από τα 20-25 ίσως και παραπάνω άτομα που συμμετείχαν στο πάρτι τιμωρήθηκαν μέσω δελτίου Τύπου - ανακοίνωσης μόνο 4 άτομα.

Το θέμα που ανέδειξε και αποκάλυψε το iEidiseis ήρθε μετά την ανακοίνωση στα social media τη δήλωση του Νίκου Χαρδαλιά ότι το πάρτι δεν έγινε από εργαζόμενους της ΓΓΠΠ. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη πέταξε αλλού το μπαλάκι και ευθυνών αν και ο ίδιος θα έπρεπε να έχει κάνει και εκεί σχετικούς ελέγχους και να επιβάλει το νόμο.

Η αποκάλυψη του iEidiseis που αναμεταδόθηκε από τον Alpha 98.9, την «Καθημερινή» και δεκάδες άλλα ΜΜΕ στο διαδίκτυο έφερε την πρώτη και τελευταία -για την ώρα- ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, με την διοίκηση να βλέπει μόνο τέσσερις υπεύθυνους - συμμετέχοντες στο πάρτι και αυτοί ήταν: Τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ.

Ειδικότερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε:

«Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO.
Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ. Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού».

Σε δεύτερο δημοσίευμα το iEidiseis αποκάλυψε επίσης ότι η αργοπορία του ΕΟΔΥ στην αντίδρασή του δεν ήταν καθόλου τυχαία. Αντιθέτως έγινε για να βρεθεί ο τρόπος της σωτηρίας των «δικών μας παιδιών» καθώς εκεί παρευρισκόταν και ο υπεύθυνος - συντονιστής των ΚΟΜΥ εκλεκτός της διοίκησης του ΕΟΔΥ.

Επίσης δεν δόθηκε καμία απάντηση ποιοι άλλοι συμμετείχαν στο πάρτι και γιατί την πλήρωσαν δια… ανακοινώσεως οι τέσσερις συγκεκριμένοι υπάλληλοι.

Ελπίζουμε έστω και σήμερα που θα διεξαχθεί το επίσης αργοπορημένο ΔΣ να λάβει μια απόφαση που αρμόζει στον Οργανισμό και να δoθούν οι απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

Ποιοι ήταν στο κορονοπάρτι, ποιες κυρώσεις αποφάσισε και γιατί ολιγώρησε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σημειώνεται τέλος ότι το θέμα έφτασε και στη Βουλή και αναμένονται σχετικές απαντήσεις από τους αρμόδιους.