Με γνώμονα να μη τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου, το οποίο θα σηματοδοτήσει παράλληλα το άνοιγμα του συνόλου των δραστηριοτήτων στη χώρα, “κλειδώνει” η εισήγηση των Ειδικών να μην επιτραπεί το Πάσχα στο χωριό.
Καταλύτης για την απόφαση των Επιστημόνων η πίεση στο Ε.Σ.Υ. – η οποία παραμένει στο “κόκκινο”, ειδικά την Αττική – και τα συνεχή αρνητικά ρεκόρ διασωληνωμένων.
Οι προβλέψεις είναι ότι η κατάσταση θα παραμείνει εκρηκτική και τις επόμενες 15 ημέρες. Δεδομένου δε, ότι τυχόν αυξημένη κινητικότητα τις ημέρες του Πάσχα θα αποτυπωθεί στην επιδημιολογική εικόνα δύο εβδομάδες μετά, δηλαδή στις 14 Μαΐου, τα περιθώρια για… δεύτερες σκέψεις είναι εξαιρετικά στενά.
Πόσο δε μάλλον, όπως εξηγούν παράγοντες της κυβέρνησης, που παράλληλα με τον στόχο ανοίγματος του τουρισμού “βαδίζει” και ο στόχος λίγες ημέρες πριν, στις 10 Μαΐου, να ανοίξει το σύνολο της εκπαίδευσης (δημοτικά – γυμνάσια) και η εστίαση.
Μικρές ανάσες ελευθερίας το Πάσχα
Έτσι Κυβέρνηση και Ειδικοί, προκειμένου να μην υπάρξει ο κίνδυνος λίγες ημέρες στο χωριό να ακυρώσουν τον σχεδιασμό για συνολικό άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας δύο εβδομάδες αργότερα, αναζητούν μια “χρυσή τομή”… Κάποιες μικρές βαλβίδες αποσυμπίεσης στην κούραση των πολιτών από την 14μηνη περιπέτεια της πανδημίας.
Πάσχα στο εξοχικό
Η πρόταση που συζητείται σοβαρά στο τραπέζι είναι να επιτραπεί το Πάσχα στο… εξοχικό, εφόσον βρίσκεται εντός νομού.
Επιπλέον συζητείται και μια μικρή παράταση της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών τις ημέρες των γιορτών, μετά τις 9 το βράδυ. Το πασχαλινό τραπέζι αναμένεται να είναι σαν αυτό των Χριστουγέννων.
Γιορτή στο σπίτι μας με λίγα ακόμη άτομα του συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντος, τα οποία αποτελούν την κοινωνική μας “φούσκα”.