15 Απρ 2021

Μεταθέτουν στρατιώτες από τα σύνορα για να βγάζουν τις συντάξεις στον ΕΦΚΑ

 

Μετά την σημαντική συμβολή του Ελληνικού Στρατού στην μάχη κατά του Κορωνοϊού καθώς έχει αναλάβει να λειτουργήσει πολλά εμβολιαστικά κέντρα, η κυβέρνηση αξιοποιεί στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους και είναι απόφοιτοι οικονομικών σχολών στον ΕΦΚΑ για την έκδοση την συντάξεων.

Μαλιστα σε μια δύσκολη στιγμή αποδυναμώνει το στράτευμα με μεταθέσεις φαντάρων από τα σύνορα στην Αττική ώστε να απασχοληθούν στην έκδοση των συντάξεων.

Συμφωνα με όσα διαβάζουμε στο έγκυρο site ieidiseis.gr στρατιωτικοί και αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί στον ΕΦΚΑ (Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), μαζί με μια διμοιρία φαντάρων βγάζει συντάξεις για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Οι συγκεκριμένοι αναφέρονται ως απόφοιτοι Οικονομικών και Νομικών Σχολών που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, αλλά έχουν μετακινηθεί από τα σύνορα προκειμένου να εκδίδουν συντάξεις.

Αντί να προσλάβει προσωπικό η κυβέρνηση και να στελεχώσει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ καταφεύγει σε πρόχειρες, προσωρινές λύσεις και παράλληλα εξυπηρετεί και απαιτήσεις για μεταθέσεις από τα σύνορα στην Αθήνα κανοντας εξυπηρετήσεις και σε βουλευτές που μεταφέρουν αιτήματα ψηφοφόρων τους για μεταθέσεις εντός Αττικης.