13 Απρ 2021

Νέα “βόμβα” απ΄ τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Μαρινάκης – Περιστέρης ( συνεργάτης πεθερού Γεραπετρίτη) – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Ενέργεια! Και … “Φιλελεύθερο” καρφί!

 Συνεχίζει ένα ενδιαφέροντα “χορό” αρθρογραφίας, ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης, που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα με το … “αθώο” δημοσίευμα για το “φενγκ σούι” του Πρωθυπουργού με τα “βατραχάκια” που φέρνουν καλή τύχη… στο γραφείο του και που... συνεχίστηκε με δύο άρθρα που ήδη προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις και προβληματισμό. Την “αποκάλυψη” οτι η εφημερίδα Φιλελεύθερος φτιάχτηκε με εντολή του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου ο τελευταίος να έχει μια απόλυτα “δικιά του” εφημερίδα, αλλά και τις “αποκαλύψεις” για τις σχέσεις του διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά με τον ΥπΠροΠο Μιχ Χρυσοχοίδη, αλλά και του εξαδέρφου του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη με τον υφιστάμενο του κ Χρυσοχοίδη, τον υφ/γο Λευτ. Οικονόμου. Όπως και η “ενημέρωση” οτι τα δύο κυβερνητικά στελέχη “σφάζονται” μεταξύ τους εσχάτως! Όλα αυτά στο περιθώριο της “Φουρθιωτιάδας” αλλά και της σοκαριστικής εκτέλεσης μέρα-μεσημέρι στον Άλιμο του δημοσιογράφου του αστυνομικού ρεπορτάζ Γ. Καραιβάζ!

Σήμερα, από τη στήλη Big Mouth του οικονομικού ιστότοπου powergame.gr, που ανήκει στον Όμιλο των Παραπολιτικών, ο Γιάννης Κουρτάκης επανέρχεται με δύο ενδιαφέρουσες από κάθε άποψη, επιχειρηματό-οικονομικές ειδήσεις, αλλά και ένα “σαφές” Φιλελεύθερο “καρφί“! Γράφει για την είσοδο Μαρινάκη στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το ενδιαφέρον του εφοπλιστή για την Ενέργεια και τις κινήσεις πώλησης μεριδίων του μεγαλομετόχου Γ. Περιστέρη. Ως γνωστό συνεργάτης του επιχειρηματία στην κατασκευαστική είναι ο πεθερός του Υπ Επικρατείας και “ισχυρού άντρα” του Μαξίμου, Γ. Γεραπετρίτη.

Η εμπλοκή Μαρινάκη στην ΤΕΡΝΑ

-Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η γνωστοποίηση της απόφασης του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να επενδύσει στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Μάλιστα, η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο της αγοράς και από ό,τι φαίνεται έκανε και μεγάλο γκελ, καθώς οδήγησε στη σημαντική άνοδο της τιμής της μετοχής χθες κατά 4,44% με κλείσιμο στα 12,70.

-Αυτό σημαίνει ότι η αγορά υποδέχθηκε πολύ θετικά την συγκεκριμένη συνεργασία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως πολλοί μεγάλοι παίκτες στον χώρο της ναυτιλίας διεθνώς, αποφάσισε να επενδύσει στην καθαρή ενέργεια και επέλεξε για αυτό τον πρωταγωνιστή του κλάδου, την μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία του χώρου.

Η επένδυση στην ενέργεια

-Επίσης, το timing παίζει πάντα τον ρόλο του. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία πώλησης μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας Γιώργο Περιστέρη, ο οποίος πουλά μέρος της συμμετοχής του στην εταιρεία (με premium στα 13 ευρώ ανά μετοχή), προκειμένου με τα έσοδα να χρηματοδοτήσει αγορές μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που πραγματοποιεί, στο πλαίσιο της συμφωνίας αποεπένδυσης της ολλανδικής Reggeborgh από τον Όμιλο. Μέρος των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που πουλάει ο Γιώργος Περιστέρης θα καταλήξουν στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι μέτοχοι

-Στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή βασικοί μέτοχοι είναι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ο Γιώργος Περιστέρης, οι οποίοι αθροιστικά θα ελέγχουν περίπου το 50% της εταιρείας. Θυμίζουμε, επίσης, ότι ήδη ο κ. Περιστέρης έχει ανεβάσει το ποσοστό του στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε επίπεδα άνω του 27% (από περίπου 16%) και τελικά θα φτάσει να ελέγχει ποσοστό της τάξης του 32-33% της εταιρείας, με σημαντικό συμπαίκτη πλέον και την Μαριάννα Λάτση, η οποία έχει αγοράσει το 7,6% του ενεργειακού και κατασκευαστικού Ομίλου. Η ολική αποχώρηση της ολλανδικής Reggeborgh από το μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι θέμα ημερών.

!Υστερόγραφο.: Δυστυχώς για κάτι χοντρούληδες που νομίζουν ότι έγιναν παράγοντες μιλάνε οι λεκέδες που έχουν αφήσει τα προηγούμενα χρόνια. Μιλάμε για ατελείωτη βρώμα. Και επειδή πότε δεν έκαναν ρεπορτάζ θα κάνω εγώ γι αυτούς.

https://thefaq.gr/