15 Απρ 2021

Σε τραγέλαφο μετατρέπεται το αφήγημα ! Τόμπρας σε Κελέτση για το “τι εννοεί ο Καλογρίτσας για εντολή από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη”: «Τα @ρχίδι@ του Καράμπελα κύριε πρόεδρε» – “Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε συμφωνία”

 

Κοτες ειπε τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ...και ανικανους γιατι με εταιρεια κολοσσο οπως η CCC  δεν μπορεσαν να κανουν τηλεοραση!!!!

Εμεινε κοκκαλο η Τζακρη απο την απαντηση...
Τραγέλαφος αποδεικνύεται από το ξεκίνημα της διαδικασίας το “αφήγημα” πάνω στο

οποίο στηρίχτηκε η πλειοψηφία (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) για να στήσουν την Προανακριτική κατά Τσίπρα, Παππά και ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση του πρώτου κιόλας μάρτυρα, του συνδέσμου μεταξύ Καλογρίτσα – Χούρι, Κυριάκου Τόμπρα.

Ο πρώτος μάρτυρας της Επιτροπής όχι μόνο αποδόμησε το αφήγημα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά μεταξύ Χρήστου Καλογρίτσα – οικογένειας Χούρυ, αλλά εξήγησε με έναν… ιδιαίτερο τρόπο ποιες ήταν οι κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συναναστρεφόταν ο εργολάβος.

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος που έγινε μεταξύ του προέδρου της επιτροπής και του πρώτου μάρτυρα. Ρωτά ο πρόεδρος: « Τι εννοεί ο Καλογρίτσας όταν έλεγε ότι έχει εντολή από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη;». Και απαντά ο Κυριάκος Τόμπρας: «τα αρχ@δι@ του Καράμπελα».

Επίσης ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος – και κανείς άλλος – ήταν ο βασικός παράγοντας για τη συμφωνία των Χούρι με τον Χρ. Καλογρίτσα. “Χωρίς εμένα δεν θα υπήρχε συμφωνία” κατέθεσε ο Κυρ. Τόμπρας αποδομώντας το αφήγημα ότι ο Νίκος Παππάς ή το τότε Μαξίμου διαμεσολάβησαν για την συνεργασία των 2 πλευρών…

Ο μάρτυρας αποκάλυψε, επίσης, ότι δύο χρόνια μετά το πέρας της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών, ο Χρ. Καλογρίτσας διαπραγματευόταν με την πλευρά Χούρυ προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ ή να γίνει κάποιο έργο για να σβηστεί η οφειλή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Κυρ. Τόμπρας πρόσθεσε πως όταν ο Χρ. Καλογρίτσας αντιλήφθηκε πως δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγει την επιστροφή των χρημάτων, ανακάλυψε την παρέμβαση του Ν. Παππά και τα περί εμπλοκής του Documento.

«Να βάλει λεφτά από την τσέπη του»

Επιπλέον, ο κ. Τόμπρας αφηγήθηκε ότι η πλευρά Χούρυ του είχε επισημάνει ότι ο Χρήστος Σπίρτζης -ο οποίος έχει συγγενικές σχέσεις με τον εργολάβο- προέτρεψε τον Χρ. Καλογρίτσα «να πάει να γ@μηθεί» και να βάλει λεφτά από την τσέπη του«Δεν υπάρχει στην ηλεκτρονική αλληλογραφία ούτε Παππάς ούτε Τσίπρας» φέρεται να δήλωσε ο μάρτυρας, απορρίπτοντας τα περί πολιτικής παρέμβασης.

«Αυτήκοος μάρτυρας ο Τόμπρας»

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, ο μάρτυρας δήλωσε αυτήκοος μάρτυρας σε συνάντηση Ν. Παππά, Χρ. Καλογρίτσα και Σάμερ Χούρυ στο Μέγαρο Μαξίμου λίγες μόλις μέρες πριν τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το καλοκαίρι του 2016. «Ο μάρτυρας φέρεται να αποκάλυψε ότι τότε οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες για την προσπάθεια απόκτησης καναλιού φιλικού προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή τη συνάντηση έπεσε στο τραπέζι η ιδέα της υπεργολαβίας Καλογρίτσα από τον κατασκευαστικό κολοσσό CCC, με στόχο τη μεταφορά των 3 εκατ. ευρώ με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν ως εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό» σημειώνουν οι πηγές, οι οποίες προσθέτουν:

«Ο ίδιος φέρεται να έχει υποστηρίξει πως δεν ήταν παρών προσωπικά στην επίμαχη συνάντηση, αλλά δηλώνει αυτήκοος μάρτυρας μέσω τηλεφώνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυρ. Τόμπρας απέφυγε να αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από την κωδική ονομασία White House, που αναφέρεται στο e-mail του ίδιου με τον Φουάντ Χούρυ, διατυπώνοντας φόβο ακόμα και για τη ζωή του».

Σύμφωνα πάντα με τις κοινοβουλευτικές πηγές της συμπολίτευσης, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι δεν ήταν ποτέ συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα, αλλά ο «χωροφύλακας» των Χούρυ στον εργολάβο, ο οποίος είχε επιλεγεί ως πρόσωπο φιλικό προς την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιανα επιτευχθεί η επιθυμία της οικογένειας Χούρυ για απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού φιλικού προς τον ΣΥΡΙΖΑ με «ετοιμοπαράδοτη επένδυση και έτοιμο κανάλι».

Πηγή: documentonews.gr