11 Απρ 2021

«Κάθαρμα» του Διαδικτύου στοχοποιεί ακόμα και την σύζυγο του δολοφονημένου Καραϊβάζ

 

Την ίδια στιγμή που οι έρευνες των αρχών προσανατολίζονται σε συμβόλαιο θανάτου αλλά και το σύνολο των αστυνομικών συντακτών, προεξάρχοντος του Πάνου Σόμπολου, αποκλείουν το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, ένας ανώνυμος λογαριασμός στο Twitter αναρτά μία.. προσβλητική αλλά και εξαιρετικά ύποπτη αθλιότητα.

Μία μαφιόζικη ανάρτηση παρακρατικού τύπου, ανασύροντας δημοσιεύματα δωδεκαετίας, προσπαθεί να πείσει ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε θύμα «αντάρτικου πόλης». Κάτι που φυσικά παραπέμπει στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, όπου  ακολούθησε προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές. Μάλιστα τότε, χρησιμοποιήθηκαν δημοσιεύματα από το ίδιο μέσο «αντεξουσιαστών» που χρησιμοποιεί σήμερα ο παρακρατικός του διαδικτύου που δρα στο Twitter με το ψευδώνυμο  Georghy Zhukov.

Πέραν της προφανούς προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών από τους πραγματικούς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, η συγκεκριμένη ανάρτηση συμπεριλαμβάνει και μία άθλια επίθεση κατά της συζύγου του Γιώργου Καραϊβάζ και τον χώρο εργασίας της. Με πρόσχημα πάντα αναδημοσίευση κατάπτυστων αναρτήσεων που έχουν γίνει πριν από πολλά χρόνια.

Επειδή μιλάμε για μία γυναίκα που ο σύζυγος της δολοφονήθηκε βάναυσα από καθάρματα του υποκόσμου, δεν θα έπρεπε οι διωκτικές αρχές να εντοπίσουν τον κουκουλοφόρο του διαδικτύου που αναρτά αυτές τις αθλιότητες για να διερευνήσουν τις προθέσεις και τον ρόλο του; Θέλει απλώς να παραπλανήσει; Και για πιο σκοπό; Τι δουλειά έχει να αναφέρει την σύζυγό του δολοφονημένου; Στέλνει κάποιο μήνυμα;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε πριν καταθέσει στις αρχές για πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς. Θέλει κάποιος με έμμεσες απειλές να αποτρέψει συγγενικά του η φιλικά του πρόσωπα να καταθέσουν όσα γνωρίζουν;