16 Απρ 2021

Europol και Interpol στις έρευνες για τη δολοφονία Καραϊβάζ...

 

«Κλείδωσε» ο τρόπος διαφυγής των εκτελεστών...

Οι αρχές φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» τον τρόπο που διέφυγαν οι δύο δράστες από το σημείο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας τούς έχουν εντοπίσει να διασχίζουν στενά πριν... χαθούν στην Παραλιακή.

Αυτόπτες μάρτυρες και κάμερες «έδωσαν» το δρομολόγιο της διαφυγής τους: από την Γρανικού στην Καρυάτιδος και μετά στη Μεγίστης. Εκεί τους εντόπισε κάμερα ασφαλείας με τον εκτελεστή να κρατά μπροστά του ακόμα το όπλο.

Στις 14:20 το μεσημέρι καταγράφηκαν ελάχιστα αυτοκίνητα και εμπόδια, ενώ στους περαστικούς είναι βέβαιο ότι δεν θα έκανε εντύπωση μία μηχανή τύπου Μπέβερλι 350 που περνούσε από το σημείο.

Όλα τα στοιχεία, καταθέσεις, βίντεο, κινητά τηλέφωνα και ευρήματα από τον τόπο της δολοφονίας εισάγονται αυτή τη στιγμή σε ένα πρόγραμμα με τον κωδικό I2. Αυτό το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται στο οργανωμένο έγκλημα αναμένεται να δώσει τους ρόλους των υπόπτων στο έγκλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star έχουν δημιουργηθεί δίκτυα επικοινωνίας με τη Europol, την Interpol και τα πληροφοριακά δίκτυα. Σκοπός είναι να εντοπιστεί τυχόν συνεργασία για κάποια ονόματα ή πρόσωπα που έφυγαν από Γερμανία με ποινικό παρελθόν και ήρθαν στην Ελλάδα. 

Αυτό θα εξεταστεί αναζητώντας στοιχεία για τους εκτελεστές από το εξωτερικό ή από την Ελλάδα. Ερευνώνται, επίσης, οι άδειες που έχουν πάρει φυλακισμένοι που ήταν εκτός φυλακής λίγες μέρες πριν τη δολοφονία, αφού σε κάποιες περιπτώσεις βγαίνουν, κάνουν μια παρανομία και επιστρέφουν ξανά στη φυλακή...

enikos.gr