26 Ιουν 2021

«Να επιστρέψουν οι μάσκες παντού» ζήτησε ο ΠΟΥ με έκτακτη οδηγία! - Πού μας πάνε;

 

Nα επιβληθεί άμεσα η υποχρεωτική μασκοφορία όπου έχει καταργηθεί σε χώρες, όπως η Ελλάδα, σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πριν λίγο λόγω της «εξαιρετικά μεταδοτικής», όπως την χαρακτηρίζει, μετάλλαξης «Δέλτα» του Covid-19, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι!

Πρόκειται για κατάσταση η οποία αν δεν ήταν τραγική θα μπορούσε να διεκδικεί τον διαγωνισμό σεναρίου κωμωδίας, αφού μέχρι πριν  λίγο καιρό έλεγαν ότι «η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται  με πολύ αργό ρυθμό» αλλά τώρα φαίνεται ότι τώρα... ανέβασε ταχύτητα.

Η απαίτηση του ΠΟΥ έρχεται σε μια περίοδο που οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών του Ισραήλ, της Ισπανίας κλπ, έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση μάσκας και έχουν άρει περιορισμούς που σχετίζονται με τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς οι καιρικές συνθήκες και σε κάποιο ποσοστό και οι εμβολιασμοί μετέφεραν μια εικόνα λήξης της πανδημίας.

Αλλά φευ! Οι έχοντες την μεγαλύτερη ευθύνη για την διάδοση της πανδημίας, αυτοί που έλεγαν ότι «δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο» και ότι «οι μάσκες δεν βοηθάνε», όλα αυτά στην αρχή του κακού, ο ΠΟΥ δηλαδή, τώρα θέλει να μετατρέψει ξανά σε μασκοφόρους τους ανθρώπους

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μόνο και μόνο επειδή έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου», δήλωσε η Δρ. Mariangela Simao, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ αρμόδια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

«Μόνο το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τη μετάδοση στην κοινότητα», προειδοποίησε η Simao, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες παντού, να βρίσκονται σε αεριζόμενους χώρους, να τηρούν την υγιεινή των χεριών, τις αποστάσεις, να αποφεύγουν τους συνωστισμούς. Συνεχίζεται η μετάδοση στην κοινότητα».

Άρα προς τι ο εμβολιασμός αφού πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι τα ίδια πράγματα είτε εμβολιασμένοι είτε όχι (πέρα από τα αυτονόητα για το πλύσιμο των χεριών που τελικά δεν ήταν και τόσο αυτονόητο για ορισμένους πληθυσμούς);