21 Ιουν 2021

Γερμανικό μίσος για Ελλάδα: ''Σημαντική η Τουρκία για την ΕΕ'' Ανδρέας Μουντζουρούλιας Ανδρέας Μουντζουρούλιας

 Έχουν ''σκυλιάσει'' οι Γερμανοί κατά της Ελλάδας. Επί καθημερινής βάσεως πλέον υιοθετούν την τουρκική ρητορική κατά της χώρας μας, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι μισούν τη πατρίδα μας!

Η Τουρκία καταπατά μια ολόκληρη λίστα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σκοτώνει...

Κούρδους πολίτες και βασανίζει Τούρκους πολίτες, με την Γερμανία να κάνει τα '''στραβά'' μάτια,  ενώ ταυτόχρονα, δεν θέλει να ''ακούει'' για εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας.  

Η νέα δήλωση-σοκ 

Συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα Welt παραχώρησε σήμερα ο ΥΠΕΞ Μαας, δηλώνοντας ''ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασίας με την τουρκική κυβέρνηση για το μεταναστευτικό.''

Επισημαίνοντας ότι περίπου 4 εκατομμύρια Σύριοι πρόσφυγες ζουν στην Τουρκία, ο Μάας είπε, "Πιστεύω ότι εμείς στην ΕΕ έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον για την περαιτέρω ανάπτυξη της μεταναστευτικής συμφωνίας με την Τουρκία". 
 
Όταν ρωτήθηκε για την οικονομική υποστήριξη της ΕΕ προς την Τουρκία σε περίπτωση νέας συμφωνίας, ο Μάας είπε, "Δεν θέλω να μιλήσω με αριθμούς, αλλά είναι απολύτως σαφές ότι κάτι τέτοιο θα γίνει". 
 

Δηλώσεις Γκάμπριελ  

Ο πρώην Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Σίγκμαρ Γκάμπριελ μίλησε στο TRT και απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου  Ramazan Aktaş, ανέφερε τα εξής:

Ερώτηση: ''Πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για τη Μέση Ανατολή;''
 
Απάντηση: ''Νομίζω ότι υπάρχει μία μεγάλη ευθύνη που πρέπει να αναλάβει η Τουρκία αυτή τη στιγμή, σε μια στιγμή που καταλαβαίνουμε ότι η Αμερική θα αποσυρθεί καθώς η Αμερική θα κινηθεί περισσότερο προς τον Ειρηνικό και θα έχει λιγότερη παρουσία στη Μέση Ανατολή. Για παράδειγμα δείτε το το Αφγανιστάν. Η Τουρκία γνωρίζει καλά την περιοχή. Πιστεύω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις γνώσεις της Τουρκίας για την περιοχή.''

''Η Τουρκία είναι ο εταίρος μας στο ΝΑΤΟ. Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία αντιπροσωπεύει επίσης ένα μέρος της Ευρώπης στις δράσεις της. Η Τουρκία καταπολεμά την τρομοκρατική οργάνωση του ΡΚΚ για πάνω από 40 χρόνια. Στις 15 Ιουλίου 2016, η τρομοκρατική οργάνωση FETO επιχείρησε πραξικόπημα. Από τη μία πλευρά, οι υποστηρικτές αυτών των οργανώσεων καταφεύγουν σε χώρες της ΕΕ εδώ και χρόνια. Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ λέει ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος;

Όσο για το PKK: Έχει απαγορευτεί εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μου. Παρεμπιπτόντως, είναι ένας οργανισμός που έχουμε απαγορεύσει όχι μόνο λόγω του τι κάνει στην Τουρκία, αλλά και επειδή εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών''!

Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η Γερμανία ηγείται της ομάδας που στηρίζει τον Ερντογάν εντός ΕΕ. Το Βερολίνο θέλει μέσω των διαπραγματεύσεων να ελέγχει Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. 
 
Αντιθέτως το Παρίσι επιλέγει την στρατικοποίηση, διότι γνωρίζει αρκετά καλά πως εάν περάσει του Ερντογάν, τότε η Γαλλία αυτομάτως βγαίνει εκτός παιχνιδιού. 
 
Τι πρέπει να κάνει η Αθήνα; Απλά πράγματα. Να επαναρχίσει άμεσα διάλογος εφ’ όλης της ύλης Ελλάδας-Γαλλίας, που θα αφορά το σύνολο της αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών και φυσικά τις γαλλικές υπερσύγχρονες φρεγάτες που είναι υποψήφιες για ένταξη στον ελληνικό στόλο, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα σε Βερολίνο και Άγκυρα. 

https://www.pentapostagma.gr/