17 Ιουν 2021

ΒΟΜΒΑ> Ξαφνικά κόπηκε το εμβόλιο της CureVac από την οποία οι Ευρωπαίοι είχαν παραγγείλει 500 εκατ. δόσεις! Οι ποινικές ευθύνες των οργανισμών που εγκρίνουν τα εμβόλια. Έρχεται πανδημία αγωγών

 

Σχεδόν ταυτόχρονα με την Σύνοδο των G7 και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της μυστηριώδους προελεύσεως πανδημίας καθώς ο Joe Biden που έχει ζήσει ήδη 7 ζωές και δεν έχει τίποτε να χάσει και τίποτε να φοβηθεί δείχνει αποφασισμένος να αφήσει τον πλανήτη άφωνο.

Βy The Clockwork Orange Times Team

Τη Τετάρτη 17 Ιουλίου 2021 η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac δήλωσε  ότι το εμβόλιό της κατά της  COVID-19 ήταν μόνο 47% αποτελεσματικό σε μια δοκιμή του τελικού σταδίου, χάνοντας τον κύριο στόχο της μελέτης και αμφισβητώντας την πιθανή παράδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απογοητευτική αποτελεσματικότητα του εμβολίου γνωστού ως CVnCoV προέκυψε από μια ενδιάμεση ανάλυση που βασίστηκε σε 134 περιπτώσεις COVID-19 σε μελέτη με περίπου 40.000 εθελοντές στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική.

Η είδηση προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για την αξιοπιστία αρμόδιων ευρωπαικών ελεγκτικών μηχανισμών για τον τρόπο που στο μεταξύ έχουν εγκρίνει τα εμβόλια που κυκλοφορούν κι αυτό γιατί ευρωπαικά κράτη είχαν προ-παραγγείλει ήδη 500 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της CureVac που είχε αποτελεσματικότητα μόλις 47%!

Μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων η μετοχή της CureVac στις ΗΠΑ βυθίσθηκε στο -48%!

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι αρμόδιοι ευρωπαικοί οργανισμοί θα αντιμετωπίσουν πλέον πανδημία αγωγών μετά από χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Οι μετοχές διαπραγμάτευσης της CureVac στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 48% στα 49,00 $ στις συναλλαγές αμέσως μετά τη δημοσίευση των δεδομένων.

Η μελέτη

Η εταιρεία δήλωσε ότι τουλάχιστον 13 παραλλαγές ιών αντιπροσώπευαν τις μολύνσεις μεταξύ του πληθυσμού της μελέτης.

Από τις αναφερθείσες περιπτώσεις COVID-19 στη δοκιμή, 124 προσδιορίστηκαν σε αλληλουχία για να προσδιοριστεί η παραλλαγή που προκαλεί τη μόλυνση. Μία περίπτωση αποδόθηκε στην αρχική έκδοση του SARS-CoV-2 coronavirus που εμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Wuhan στα τέλη του 2019, ενώ το 57% των περιπτώσεων προκλήθηκαν από πιο μεταδοτικές παραλλαγές.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό σε νεότερους συμμετέχοντες αλλά δεν απέδειξε την αποτελεσματικότητα σε άτομα άνω των 60 ετών, την ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο για σοβαρό COVID-19.

«Ενώ ελπίζαμε για ένα ισχυρότερο ενδιάμεσο αποτέλεσμα, αναγνωρίζουμε ότι η απόδειξη της υψηλής αποτελεσματικότητας σε αυτήν την άνευ προηγουμένου ευρεία ποικιλία παραλλαγών είναι δύσκολη. Καθώς συνεχίζουμε προς την τελική ανάλυση με τουλάχιστον 80 επιπλέον περιπτώσεις, η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου μπορεί να αλλάξει, “είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος Franz-Werner Haas-κεντρική photo.

Οι ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της AstraZeneca και της J & J έχουν επίσης επιβραδύνει την ευρωπαϊκή εκστρατεία εμβολιασμού. Ήλπιζε επίσης ότι η βολή της CureVac θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, οι οποίες έχουν μείνει πολύ πίσω στην παγκόσμια προσπάθεια ανοσοποίησης.

Από το ξεκίνημά του το 2000, η CureVac που εδρεύει στο Tuebingen επικεντρώθηκε στην λεγόμενη τεχνολογία messenger RNA (mRNA), η οποία είναι επίσης πίσω από την επιτυχία των πρωτοπόρων εμβολίων BioNTech  (του συνεργάτη της Pfizer)  καθώς και της Moderna, των οποίων τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί περισσότερο από 90% αποτελεσματικά στην πρόληψη ασθενειών.

Πριν από την εμφάνιση των εξαιρετικά αποτελεσματικών εμβολίων, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων είχε στοχεύσει τουλάχιστον 50% αποτελεσματικότητα, την οποία το CureVac δεν είχε καθόλου στην ενδιάμεση ανάλυση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι αναζητούσε τουλάχιστον 70% αποτελεσματικότητα.

Η CureVac η οποία υποστηρίζεται από τους επενδυτές Dietmar Hopp, το Ίδρυμα Gates και τη GlaxoSmithKline  καθώς και τη γερμανική κυβέρνηση, είχε ως στόχο να παράξει έως και 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου το 2021 και έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις το 2022 .

Οι κατασκευαστικοί εταίροι περιλαμβάνουν τους Celonic Group of Switzerland, Novartis (NOVN.S), Bayer (BAYGn.DE), Fareva, Wacker (WCHG.DE) και Rentschler Biopharma SE.

Μείνετε συντονισμένοι στo The Clockwork Orange Times Team.