27 Ιουλ 2021

Η απόσυρση του Χόλιντεϊ από το ΝΒΑ το 2016 για να βρεθεί στο πλευρό της άρρωστης συζύγου του

 

Ο μαγικός κόσμος του ΝΒΑ κρύβει πολλές ιστορίες. Ιστορίες που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και προσφέρουν απλόχερα πολλά διδάγματα για την ανθρώπινη φύση. Ιστορίες, άλλες όμορφες με αισιόδοξα μηνύματα το τί μπορεί να πετύχει ο καθένας μας με πίστη, αφοσίωση και μπόλικη δουλειά, και άλλες... βουτηγμένες σε έναν αυτοκαταστροφικό κύκλο, με το τέλος τους να είναι προδιαγεγραμμένο.



Μια λίγκα ανοικτή σε όλους, με παγκόσμια εμβέλεια και επιρροή, που την ίδια στιγμή όμως είναι τόσο κλειστή, σαν ένας ξεχωριστός κόσμος, διαφορετικός από οποιονδήποτε άλλο στον χώρο του αθλητισμού. Ένας οργανισμός που αφουγκράζεται τις ανησυχίες των παικτών, ενστερνίζεται τις ανάγκες τους και τάσσεται πολλές φορές στο πλευρό τους για πολλά κοινωνικά ζητήματα. Το ίδιο άλλωστε συμβαίνει και με τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. που ασχολούνται με το ΝΒΑ. Για αυτό, και πολλές ιστορίες παικτών που το συντροφεύουν όλα αυτά τα χρόνια βγαίνουν στον... αφρό, δημιουργώντας πρότυπα και ινδάλματα, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο.

Πόσοι και πόσοι έχουν συγκινηθεί και έχουν πάρει μαθήματα... ζωής από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένα παιδί από τα Σεπόλια, που παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες που του έφερε η ζωή, κατάφερε και έφτασε στην κορυφή του μπασκετικού... Έβερεστ. Πόσοι να έχουν ξεχάσει άραγε την ιστορία του Τζέρεμι Λιν, που κοιμόταν στους καναπέδες του αδελφού του και του συμπαίκτη του στους Νικς, Λάντρι Φιλντς, αφού δεν είχε τα χρήματα να νοικιάσει σπίτι, κυνηγώντας μέχρι τέλους μια ευκαιρία στο ΝΒΑ; Κάνεις...διάολε!

Μια ιστορία που ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, της ανιδιοτέλειας και του μεγαλείου ψυχής, κουβαλάει και ο νυν πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς, Τζρου Χόλιντεϊ.

Ήταν 4 Σεπτεμβρίου του 2016, όταν ο 31χρονος γκαρντ ανακοίνωσε την επ' αόριστον απόσυρσή από την αγωνιστική δράση ώστε να συμπαρασταθεί στην έγκυο γυναίκα του, Λόρεν Τσένεϊ, η οποία διαγνώστηκε με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο.

Οι δυο τους μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης παντρεύτηκαν το 2013, και ήταν έτοιμοι στα μέσα Οκτωβρίου του 2016 να υποδεχθούν το νέο μέλος της οικογένειας. Η μοίρα όμως τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς η δύο φορές Ολυμπιονίκης με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ΗΠΑ, διαγνώστηκε με όγκο στο δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου της τον Ιούνιο, μετά από έντονους πονοκεφάλους που εκδηλώθηκαν κατά τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Χόλιντεϊ: Αποσύρθηκε από το ΝΒΑ για την άρρωστη σύζυγό του

Οι γιατροί συμβούλεψαν το ζεύγος πως λόγω της εγκυμοσύνης θα πρέπει να περιμένουν έξι εβδομάδες μετά τη γέννα ώστε η Λόρεν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Υπό τον φόβο για την υγεία του μωρού, η 28χρονη τότε αθλήτρια έφερε στον κόσμο την κορούλα της, λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, καθώς γέννησε τον Σεπτέμβριο.

Όλο το διάστημα πριν, αλλά και μετά τη γέννα, ο Χόλιντεϊ δεν έφυγε στιγμή από δίπλα της, ενημερώνοντας μάλιστα το κοινό πως θα απουσιάσει από τα παρκέ του ΝΒΑ για άγνωστο χρονικό διάστημα.

«Η οικογένεια μου έρχεται πριν το μπάσκετ. Σίγουρα είμαι ευλογημένος που παίζω στο ΝΒΑ και για τη θέση στην οποία βρίσκομαι, αλλά η γυναίκα μου είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για εμένα. Έρχεται πριν από οτιδήποτε άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γκαρντ.

Στο πλευρό του στάθηκε σύσσωμη η τότε ομάδα στην οποία αγωνιζόταν, Νιου Όρλεανς Πέλικανς. Μάλιστα όπως είχε τονίσει ο προπονητής των «πελεκάνων», Άλβιν Τζέντρι:

«Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνει τώρα ο Τζρου είναι να είναι με τη σύζυγό του και την οικογένειά του. Όλο το τεχνικό τιμ και οι παίκτες μας καταλαβαίνουν τι περνούν οι Λόρεν και ο Τζρου. Γνωρίζουν ότι είμαστε πίσω δίπλα τους 100%.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους υποστηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε να περάσουν από αυτή τη δύσκολη κατάσταση».


Μια κίνηση της ομάδας τόσο όμορφη, αλλά και λογική θα μπορούσε να πει κανείς. Όμως, ειλικρινά μιλώντας, σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, στο υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ με τον «χορό» τόσων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, δύσκολα θα βρεις πολλά «λογικά» πράγματα και κατανόηση. Για αυτό και αξίζουν συγχαρητήρια στον οργανισμό.

Χόλιντεϊ: Αποσύρθηκε από το ΝΒΑ για την άρρωστη σύζυγό του

Άλλωστε, ο Χόλιντεϊ δεν ήταν κανένας τυχαίος στο ρόστερ των Πέλικανς. Δεύτερος στην ιεραρχία ήταν πίσω από τον Άντονι Ντέιβις, ολοκληρώνοντας την προηγούμενη σεζόν με 16.8 πόντους, 6 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Πριν καν ακόμα αρχίσει η χρονιά, είδαν τον «μαέστρο» της ομάδας τους να αποσύρεται για άγνωστό χρονικό διάστημα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επιπτώσεις στους στόχους της ομάδας.

Κίνηση την οποία συγκίνησε και παράλληλα εκτίμησε αφάνταστα ο Χόλιντεϊ, τονίζοντας αργότερα πως:

«Οι Πέλικανς ήταν υπέροχοι. Δεν υπήρχε καμία πίεση να επιστρέψω στην ομάδα, η να επιλέξω ανάμεσα σε εκείνους και τη γυναίκα μου. Μου είπαν να γίνω σύζυγος πρώτα. Δεν νομίζω ότι ξέρουν πόσο σημαίνει η υποστήριξή τους για μένα και την οικογένειά μου».
.
Τελικώς, όλα πήγαν καλά με τη χειρουργική επέμβαση της Λόρεν, η οποία ανάρρωσε πλήρως, αφήνοντας μια για πάντα πίσω της αυτή την περιπέτεια υγείας. Ο Τζρου μετά από λίγο επέστρεψε στην αγωνιστική δράση των Πέλικανς, και συγκεκριμένα στις 18 Νοεμβρίου κόντρα στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, έχοντας χάσει τα πρώτα δώδεκα παιχνίδια της σεζόν. Διάστημα στο οποίο οι «πελεκάνοι» είχαν ρεκόρ 2-10, ολοκληρώνοντας τη σεζόν – παρουσία και του Χόλιντεϊ – με 34-48!

Τα χρόνια πέρασαν, η μοίρα έφερε το ζευγάρι στο Μιλγουόκι και στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο Game 6 των ΝΒΑ Finals ήταν η σειρά της Λόρεν Τσένεϊ να σταθεί στο πλευρό του, και μαζί με τα δύο παιδία τους να δουν τον Τζρου να φτάνει στη γη της... Επαγγελίας!
https://www.sport-fm.gr/