28 Ιουλ 2021

Στο αρχείο πάει να βάλει την υπόθεση Μητσοτάκη Μαρέβας η Επιτροπή Πόθεν έσχες της Βουλής!

 

Με δικαιολογίες που δε πείθουν κανένα επιχειρείται να σταλθεί στο αρχείο η υπόθεση με το γεμάτο ερωτηματικά πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος βρέθηκε σε λίστα πολιτικών που κρίθηκαν ελεγχόμενοι.

Συγκεκριμένα, το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη εντοπίστηκε σε ...

λίστα βουλευτών που είχαν πλημμέλειες στις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, αλλά κρίθηκαν «επουσιώδεις» και θα οδηγούνταν στο αρχείο με απόφαση που θα λάμβανε η αρμόδια Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Σύμφωνα με τον Σταύρο Κελέτση της ΝΔ, επρόκειτο για «αβλεψία υπαλλήλου της Βουλής».

Ηχηρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με τον Παύλο Πολάκη να κάνει λόγο για συγκάλυψη που θυμίζει παιδική χαρά.Ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε όλα τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει για την παράνομη εμπλοκή του πρωθυπουργικού ζεύγους με τη γαλλική εταιρία, SCI Personal Ventures και ζήτησε τον επανέλεγχο των δηλώσεων του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Έτσι, μετά από αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αρμόδια υπηρεσία της επιτροπής θα ελέγξει τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν και θα αποφανθεί αν χρειάζεται νέος έλεγχος για τις ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους.