29 Ιουλ 2021

Η αφοπλιστική … δήλωση εν ζωή μεγιστάνα: “Δεν είμαστε εμείς η πιο πλούσια οικογένεια στην Ελλάδα. Οι Μητσοτάκηδες είναι…”

 

ΑΠΟΡΙΑ :Ολη η οικογενεια σιτιζονται απο το Δημοσιο ολα τα χρονια....Πως εχουν τοσο μεγαλη περιουσια???
Κι ενώ σάλος έχει προκληθεί στο πολιτικό σκηνικό από την πρωτοφανή στάση του Πρωθυπουργού, εδω και 4 εβδομάδες να μην δίνει απαντήσεις για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento σχετικά με το... ζήτημα της γαλλικής (οφ σορ) εταιρείας στην οποία φαίνεται να εμπλέκεται η σύζυγός του Μαρέβα ενώ ο ίδιος εδω και 4 χρόνια δεν την δηλώνει στο Πόθεν Έσχες – πράγμα που επιβεβαιώθηκε και σήμερα με την δημοσιοποίηση από τη Βουλή των στοιχείων του 2020 – την ίδια ώρα που μια χοντροκομμένη απόπειρα συγκάλυψης με αρχειοθέτησης της υπόθεσης στα μουλωχτά, χθες στην Βουλή, απέτυχε, οργή και καυστικά σχόλια έχει προκαλέσει στην κοιν;h γνώμη τόσο η στάση του Πρωθυπουργού όσο και των περισσότερων ΜΜΕ και εφημερίδων (με εξαίρεση Documento – Αυγή – Εφ.Συν, αλλά και το δελτίο του OPEN ) που κάνουν ότι αγνοούν ένα μείζων πολιτικό ζήτημα.

Σε ένα κλειστό σουαρέ, τον Μάρτιο του 2019, από τα πολύ λίγα που δίνει, στην έπαυλή του στα ΒΠ, γνωστότατος επιχειρηματίας, από τους μεγιστάνες του τόπου, στο οποίο συμμετείχαν φίλοι επιχειρηματίες του οικοδεσπότη, από τα πιο βαριά ονόματα του χώρου, 2-3 δημοσιογράφοι και άλλοι τόσοι πολιτικοί (πρώτης σειράς στην κομματική ιεραρχία ), όπως ανέφερε στο The FaQ πρόσωπο που ήταν εκεί, εκείνη την βραδιά, ήρθε κάποια στιγμή η κουβέντα στην ετήσια έκδοση του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Όταν τότε κάποιος στράφηκε προς τον οικοδεσπότη επικεφαλής της οικογενειακής οικονομικής δυναστειας, ρωτώντας τον “αν τελικά είναι αυτός, ο πλουσιότερος Έλληνας”, εκείνος τους άφησε άναυδους: “Δεν είμαστε εμείς η πιο πλούσια οικογένεια στην Ελλάδα. Οι Μητσοτάκηδες είναι” απάντησε, αφήνοντάς τους ακόμα και σήμερα να ψάχνονται, αν σοβαρολογούσε ή … αστειευόταν!