30 Ιουλ 2021

Αιχμές αντάλλαξαν Μαξίμου – Κουμουνδούρου για την πρόταση Τσίπρα να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω καύσωνα

 Κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα λόγω καύσωνα ανέφεραν τα εξής:

«Ο επερχόμενος καύσωνας, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες, θα αποτελέσει μια δοκιμασία για όλους. Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα..

κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κι έχει θέσει σε επιφυλακή κρίσιμους τομείς της κρατικής μηχανής.

Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι».

Απαντώντας στις κυβερνητικές πηγές η Κουμουνδούρου σημειώνει πως ελπίζει να μη χρειαστεί να επανέλθει την ερχόμενη εβδομάδα, υπενθυμίζει όσο έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο με τον χιονιά «Μήδεια» και διερωτάται αν το πρόβλημα του πρωθυπουργού είναι η ανικανότητα ή η αλαζονεία:

«Ευχόμαστε την επόμενη εβδομάδα να μην χρειαστεί για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε τα ίδια για τον ερασιτεχνισμό και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί ένα προαναγγελθέν καιρικό φαινόμενο.

Γιατί τη τελευταία φορά, δε πήραν απλά κάτω από τη βάση αλλά έδωσαν λευκή κόλλα, αφού «κατάφεραν» να αφήσουν χωρίς ρεύμα μέσα στο χιονιά σχεδόν για μια εβδομάδα τα μισά τα βόρεια προάστια.

Ωστόσο, ειλικρινά δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε αν το μεγαλύτερο πρόβλημα του κου Μητσοτάκη είναι η ανικανότητα ή η αλαζονεία που τον οδηγεί να μην ακούει κανέναν, ακόμη και τους ειδικούς, όταν αυτοί εγκαίρως του κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την πολιτική προστασία».