26 Ιουλ 2021

Καλεσμένη της ΠτΔ στο Προεδρικό Μέγαρο έχει ποινικό μητρώο

 

Στην αμφιλεγόμενη λίστα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου των προσκεκλημένων στη γιορτή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, υπήρχε και μια γυναίκα με ποινικό μητρώο, που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών από το Εφετείο Θράκης τον Νοέμβριο του 2013.

Ο λόγος για την Πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών Ν. Βύσσας, Φανή Μπαχαρίδου, η οποία σύμφωνα με το tvxs.gr έχει στο ιστορικό της τελεσίδικη καταδίκη (με τριετή αναστολή) σε φυλάκιση 18 μηνών, πρόστιμο 1.000 ευρώ για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας και συναλλαγής οικονομικής φύσεως με υποψήφιο Δήμαρχο και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 στον Δήμο Βύσσας η κ. Μπαχαρίδου ως επικεφαλής συνδυασμού (γαλάζιων αποχρώσεων) δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο, όπου όπως αποκαλύφθηκε συμφώνησε να στηρίξει τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Σανκούρη.

Όχι χωρίς αντάλλαγμα όμως. Η Φανή Μπαχαρίδου διορίστηκε σε υψηλές θέσεις δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ υπήρξαν ως «εγγύηση» (τήρησης της συμφωνίας από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ) και συναλλαγματικές 150.000 ευρώ!

Όταν οι δύο υποψήφιοι «τα έσπασαν» η συμφωνία αποκαλύφθηκε και καταδικάστηκαν με την ίδια ακριβώς ποινή. Υπήρξε μάλιστα και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση (μεσάζοντας), ο οποίος καταδικάστηκε επίσης (φυλάκιση 12 μηνών, 600 ευρώ πρόστιμο και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων).

Επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ, η κ. Μπαχαρίδου βρέθηκε στη θέση της Τομεάρχου Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων του κόμματος (παρότι είχε ήδη ασκηθεί δίωξη), ενώ συμμετείχε και στις κινητοποιήσεις κατά προσφυγικής δομής στην περιοχή, με συνθήματα κατά των μεταναστών και του Νότη Μηταράκη, του οποίου ζητούσε την παραίτηση με αναρτήσεις της.

Όσο για τον λόγο που κλήθηκε στη δεξίωση του Προεδρικού;

Όπως σημείωσε δίκην δικαιολογίας το Πρώτο Θέμα «…έφτιαχνε μάσκες και τις διένειμε στους υγειονομικούς της περιοχής και στα σώματα ασφαλείας το 2020 που έγινε η απόπειρα εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών στον Έβρο»!