29 Ιουλ 2021

Ισραηλινό φάρμακο κατά της Covid-19: Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα της δράσης του σε νοσούντες

 

Tο εν λόγω φάρμακο, έχει χορηγηθεί σε συνολικά 60 ασθενείς με μέτρια ή βαριά νόσηση, με στόχο τη θεραπεία τους από τις επιπλοκές που προκαλεί νέος κορωνοϊός, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής παθολογίας του ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ Παθολογικής Κλινικής στο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος, ο οποίος.. ανέφερε, επίσης, ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε την επίσημη στατιστική ανάλυση για το αν το φάρμακο θα μπει σε φάση έγκρισης. «Στους περισσότερους ασθενείς που χορηγούμε το Coven D24, με μέτρια ή βαριά νόσηση, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Βλέπουμε επιτάχυνση στις ημέρες νοσηλείας τους και αυτό είναι πολύ σημαντικό», αναφέρει ο καθηγητής.

Αντιφλεγμονωδες προηγμένης νανοτεχνολογίας

Πρόκειται, όπως ανέφερε, για αντιφλεγμονωδες φάρμακο, προηγμένης νανοτεχνολογίας με την θεραπεία να διαρκεί για 5 ήμερες. Αναστέλλει σημαντικά και αποτελεσματικά την κύρια οδό για την ανάπτυξη κυτοκινών (κατηγορία μικρών πρωτεϊνών). και δρα απευθείας στους πνεύμονες, καταπολεμόντας τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», δηλαδή τη δυνητικά επικίνδυνη ανοσιακή αντίδραση του οργανισμού στη λοίμωξη.

Το εισπνεόμενο φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων, ώστε να μπορέσει να φτάσει η πρωτεΐνη CD24 στους πνεύμονες. Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας στην εξισορρόπηση του και την αναχαίτιση της «καταιγίδας κυτταροκινών».