2 Αυγ 2021

Πρόεδρος κοινότητας Ζήριας: Αργησε η Πυροσβεστική -Δυστυχώς τους έφυγε η φωτιά [βίντεο]

Ο πρόεδρος μιας εκ των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Αιγιαλείας, στην Αχαΐα, που επλήγησαν από τις χθεσινές φωτιές, μίλησε για τος δύσκολες ώρες που βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, ενώ επέρριψε ευθύνες στις Αρχές που δεν κατάφεραν να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο..

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ζήριας και του οικισμού Λαμπίρι, Βασίλης Γλωσσίδης, είπε αρχικά ότι ήταν μια δύσκολη νύχτα η χθεσινή (31/7), χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς και ένα κατεστραμμένο χωριό. Παράλληλα, έκανε λόγο για πολλά καμένα ελαιόδεντρα.

Οσο για τη φωτιά, είπε πως το μέτωπο είναι ενεργό, καίει δάσος, αλλά έχει απομακρυνθεί από το χωριό. Με το φως της ημέρας είπε πως θα σχηματίσει σαφή εικόνα από το μέγεθος της καταστροφής, καθώς είναι μεγάλη η έκταση της περιοχής. «Η καταστροφή έγινε, κάηκε μια πανέμορφη περιοχή», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, σημείωσε πως πέντε σπίτια έχουν καεί ολοκληρωτικά.

Η περιοχή αυτήν την εποχή έχει πάρα πολύ κόσμο -ειδικά τουρίστες- «και οι παραλίες είναι γεμάτες. Από εκεί τους πήραν στις βάρκες, στα καράβια και τους απομάκρυναν», περιέγραψε.

Για το από πού ξεκίνησε η φωτιά, απάντησε: «Το ζήσαμε μπροστά στα μάτια μας. 12μισι, μια παρά, με πήραν τηλέφωνο ότι υπάρχει καπνός στην εστία των προηγούμενων ημερών. Αμέσως κινητοποιηθήκαμε, πήραμε τηλέφωνο την Πυροσβεστική και τους είπαμε ότι από αυτήν την εστία θα καεί η Ζήρια. Αλλά, δεν εισακουστήκαμε».

Συγκεκριμένα είπε: «Ενα πυροσβεστικό ήρθε σε μισή ώρα, αλλά δυστυχώς του έφυγε η φωτιά. Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν εκεί, μου είπε πως δεν κατάλαβε πώς τους έφυγε». Ακόμη, σημείωσε πως «καίγονταν σπίτια μέχρι τις 6-7 η ώρα, λες και η Πυροσβεστική ήταν ανύπαρκτη», ενώ διευκρίνισε ότι τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν, καθώς το μέτωπο βρισκόταν σε κατοικημένη περιοχή.

Δείτε το βίντεο: