7 Σεπ 2021

Ούτε ένας εμβολιασμός την Κυριακή σε 32 περιοχές...

Ο στόχος και ο σκοπός είναι να αυξηθούν τα ραντεβού τα οποία κλείνονται. (...)  Έχουμε μία σαφή αύξηση το τελευταίο δεκαήμερο σε σχέση με το προηγούμενο. (...) Ο στόχος είναι τώρα αυτό να αυξηθεί αρκετά».

Με αυτά τα λόγια ο γενικός γραμματέας.. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους εξέφραζε τη... Δευτέρα 30 Αυγούστου την αισιοδοξία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για άνοδο των εμβολιαστικών ροών. Ωστόσο μία ματιά στα δεδομένα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ότι η αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος δεν έχει ως υπεύθυνο τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά την ίδια την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή της πολιτική.

Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί των εμβολιασμών την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου. Ναι μεν τις Κυριακές παραδοσιακά τα νούμερα είναι χαμηλά, ωστόσο η κυβέρνηση δεν προέβλεπε τόσο τραγικά στοιχεία. Συνολικά σε 32 περιοχές της χώρας δεν πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί την Κυριακή! Μάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για περιοχές με μικρό πληθυσμό ή ήδη υψηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Συγκεκριμένα, δεν έγινε κανένας εμβολιασμός σε Ηλεία, Καβάλα, Ημαθία, Καρδίτσα, Λέσβο, Λακωνία, Δράμα, Αρκαδία, Κιλκίς, Θεσπρωτία, Καστοριά, Φλώρινα, Ζάκυνθο, Σαντορίνη, Σάμο, Φωκίδα, Κάλυμνο, Σύρο, Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Λήμνο, Θάσο, Μήλο, Σποράδες, Ευρυτανία,  Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Κάρπαθο, Κύθνο και Ιθάκη.