10 Σεπ 2021

Οργανωμένο κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών στη Δράμα – Καταγγελίες για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους του δήμου

 Σε καταγγελία προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος της πόλης της Δράμας πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Στη Δράμα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι...

ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid test έναντι χρηματικού ποσού, με την «ταρίφα» να κυμαίνεται από 10 έως 50 ευρώ.


Βέβαια, το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών είτε νόσησης είτε εμβολιασμού πονοκεφαλιάζει την κυβέρνηση, η οποία θα προχωρήσει με δέσμη μέτρων για καταπολέμηση του φαινομένου.

Στον Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ήδη εντοπιστεί 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ στο Μαμάτσειο νοσοκομειο της Κοζάνης, ερευνώνται τρεις περιπτώσεις γιατρών που εμβολιάστηκαν εκτός πόλης και σχετίζονται με το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.


«Μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερις υγειονομικοί στο «Γεννηματάς» έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται δύο περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άνθρωποι ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.