24 Σεπ 2021

Νέα “προφητεία” Gates: Κάνουμε λάθος στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Το λάθος στην αντιμετώπιση του κοροναϊού δείχνει ο Bill Gates, ο οποίος είχε “προφητεύσει” την παγκόσμια πανδημία. Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft με ανάρτηση στο Twitter, τονίζει ότι οι εμβολιασμοί... πραγματοποιούνται μεν, με ταχείς ρυθμούς, όμως μόνο στις αναπτυγμένες χώρες.

Αντιθέτως, οι φτωχές και ιδιαίτερα όσες ανήκουν στο Τρίτο Κόσμο, όπως η Αιθιοπία και η Ουγκάντα είναι «στο έλεος του Θεού», καθώς δεν εφοδιάζονται επαρκώς με εμβόλια. Παράλληλα, το τείχος ανοσίας αναπτύσσεται σε ένα μικρό κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, γιατί κατακόρον στις ανεπτυγμένες χώρες κατοικούν λίγοι άνθρωποι, σε σχέση με τα μη ανεπτυγμένα κράτη.

«Πάνω από το 80% των εμβολίων COVID-19 έχουν χορηγηθεί σε χώρες υψηλού και ανώτερου μεσαίου εισοδήματος, ενώ λιγότερο από 1% έχουν χορηγηθεί σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. Αυτό είναι τόσο βαθιά άδικο και εμποδίζει την πρόοδο προς τον τερματισμό της πανδημίας», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, παραθέτοντας σχετικό γράφημα από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Gates Foundation.