22 Οκτ 2021

Κ. Φίλης: Θα θερμανθούν επικίνδυνα τα νερά στο Αιγαίο - Υπάρχει ευκαιρία για την Ελλάδα να επιβάλει τους όρους της στην Τουρκία

 

Ο κ. Φίλης μιλάει για τις συζητήσεις, που ουσιαστικά επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Τουρκία και εξού απέτυχαν και παράλληλα για τον ρόλο που παίζει η δημοσκοπική κατάρρευση Ερντογάν στην ένταση που αρχίζει να δημιουργείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο...

Θα δυσκολέψει η κατάσταση στο Αιγαίο λόγω των Τουρκικών προκλήσεων και η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβηθεί να πάρει πρωτοβουλίες τώρα που η Τουρκία ξεμένει από συμμάχους στην περιοχή, τονίζει ο Εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης στον Γιάννη Μαγκριώτη και στο ραδιόφωνο του Flash.

Ο κ. Φίλης μιλάει για τις συζητήσεις, που ουσιαστικά επιβλήθηκαν σε Ελλάδα και Τουρκία και εξού απέτυχαν και παράλληλα για τον ρόλο που παίζει η δημοσκοπική κατάρρευση Ερντογάν στην ένταση που αρχίζει να δημιουργείται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, η Ελλάδα χτίζοντας συμμαχίες όπως αυτή με την Αίγυπτο, και όπου συμμαχίες εννοούμε κοινά συμφέροντα, πρέπει να δει την ευκαιρία να επιβάλει όρους στην Τουρκία βασιζόμενη στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.