19 Οκτ 2021

Σοκαριστικό: Ζευγάρι μεταναστών με παιδικό καρότσι διασχίζει τις ράγες, ενώ έρχεται καταπάνω τους το τρένο! (video)

 Ένα βίντεο που, πραγματικά, κόβει την ανάσα ανάρτησε στα social media ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Λίτσας, στο οποίο βλέπουμε ένα ζευγάρι προσφύγων – μεταναστών να κουβαλάνε ένα παιδικό καρότσι πάνω στις γραμμές του τρένου, την ώρα που η αμαξοστοιχία πλησιάζει με ταχύτητα!

Το ανατριχιαστικό αυτό συμβάν κατέγραψε με το κινητό του ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας το πρωί της Δευτέρας 18/10, στο σιδηροδρομικό σταθμό της Σφενδάλης, ο οποίος πέρα από τους κατοίκους των γύρω περιοχών εξυπηρετεί και τους πρόσφυγες και μετανάστες που κατεβαίνουν στην Αθήνα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο το ζευγάρι αποφεύγει να ακολουθήσει την ασφαλή διάβαση και επιλέγει να διασχίσει κάθετα τις γραμμές του τρένου, κουβαλώντας, μάλιστα, ένα παιδικό καροτσάκι. Πρόθεση τους, προφανώς, είναι να πάρουν το δρομολόγιο από Σφενδάλη για Αθήνα, μόνο που, από το αντίθετο ρεύμα, η αμαξοστοιχία που κάνει το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη πλησιάζει με ταχύτητα, καθώς δεν είναι προγραμματισμένο να σταματήσει στη συγκεκριμένη στάση. Ως αποτέλεσμα, ο μηχανοδηγός, πανικόβλητος, τους σφυρίζει, με την ελπίδα να προλάβουν να απομακρυνθούν εγκαίρως από τις γραμμές.

Ήδη δύο μετανάστες νεκροί

«Σφενδάλη, 7 η ώρα το πρωί. Πέρα από την φανερή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, στα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας των Δομών Φιλοξενίας συγκαταλέγεται και η διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής. Μετράμε ήδη 2 νεκρούς μετανάστες. Στους πόσους θα δώσει σημασία το Υπουργείο;», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Λίτσας στον λογαριασμό του.

  • Δείτε την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Λίτσα:

Ο αντιδήμαρχος Μαλακάσας αναφέρεται βέβαια στα δύο παιδιά από τη δομή μεταναστών στη Μαλακάσα, τα οποία έχασαν τη ζωή τους μέσα στους τελευταίους μήνες, με την τοπική κοινωνία να έχει εκδώσει ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις συνθήκες λειτουργίας της δομής, την έλλειψη αστυνόμευσης, αλλά και ενημέρωσης των μεταναστών – προσφύγων για τους κινδύνους που διατρέχουν, διασχίζοντας ανεξέλεγκτα τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αλλά και τις γραμμές του τρένου.

*φωτό αρχείου