29 Νοε 2021

Ιστορική απόφαση! Βουλή Αντιπροσώπων: Η Αυστραλιανή κυβέρνηση να αναγνωρίσει την γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων & Ελλήνων

 Kαλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της στη Σύμβαση του 1948 για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας «τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915 και 1923 Αρμενίων, Ασσυρίων, Ελλήνων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων…»

ΗΒουλή των Αντιπροσώπων μίλησε... 

Το κοινοβούλιο της Αυστραλίας έθεσε επί τάπητος μια πρόταση που καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων. Η πρόταση, η οποία υποβλήθηκε από τον βουλευτή Τρεντ Ζίμερμαν καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της στη Σύμβαση του 1948 για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, αναγνωρίζοντας «τη γενοκτονία που διαπράχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μεταξύ 1915 και 1923 Αρμενίων, Ασσυρίων, Ελλήνων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων…».


Και οι έξι ομιλητές συζήτησαν ομόφωνα υπέρ της πρώτης πρότασης για την κατάρτιση της αυστραλιανής κοινοβουλευτικής ημερήσιας διάταξης, η οποία καλεί ξεκάθαρα την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων

Ως εκ τούτου, η πιο αντιπροσωπευτική ομάδα του αυστραλιανού κοινοβουλίου κάλεσε την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να εκπληρώσει τη βούληση του έθνους και να αναγνωρίσει τις προαναφερθείσες Γενοκτονίες.

Το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα είναι μια έκφραση της βούλησης της Βουλής των Αντιπροσώπων του Αυστραλιανού Κοινοβουλίου και μια σημαντική άσκηση πίεσης στην αυστραλιανή κυβέρνηση, καθώς και ένα πλήγμα στις προσπάθειες της Τουρκίας να φιμώσει την Καμπέρα σε αυτό το σημαντικό ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη νομοθετική επιτυχία της Πρωτοβουλίας Κοινής Δικαιοσύνης, που σχηματίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από τις αρμενιοαυστραλιανές, ασσυριοαυστραλιανές και ελληνοαυστραλιανές κοινότητες για την προώθηση αυτού του αποτελέσματος

Ο βουλευτής Trent Zimmerman παρουσίασε την πρόταση στο κοινοβούλιο, το οποίο είχε επίσης ως ομιλητές τα μέλη της κυβέρνησης John Alexander MP και Julian Leeser MP, μαζί με τα μέλη της αντιπολίτευσης Josh Burns, Steve Georganas MP και Joel Fitzgibbon, που υποστήριξαν την πρόταση.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων μίλησε. Το μεγαλύτερο και πιο αντιπροσωπευτικό νομοθετικό σώμα του αυστραλιανού κοινοβουλίου κάλεσε ομόφωνα την κυβέρνηση της Αυστραλίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αυστραλίας (ANC-AU), Haig Kayserian.

«Αυτό το ομόφωνο αποτέλεσμα απορρίπτει την τουρκική παρέμβαση στην αυστραλιανή εξωτερική πολιτική και καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας μας και την κυβέρνησή του να σταθούν στο πλευρό των εκπροσώπων που έχουν εκλεγεί από τους ψηφοφόρους τους και να χαρακτηρίσουν τη γενοκτονία γενοκτονία», πρόσθεσε ο Kayserian.