3 Δεκ 2021

«Βολές» από το Συγκρότημα Μαρινάκη στο περιβάλλον του πρωθυπουργού για τα μέτρα Μητσοτάκη: Εκτός πραγματικότητας όσοι εισηγήθηκαν το πρόστιμο στους 60άρηδες


Εντυπωσιακή είναι η νέα «επίθεση» από το Συγκρότημα Μαρινάκη στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, με αφορμή το περιβόητο τελευταίο μέτρο που ανακοίνωσε για την πανδημία, και τιμωρεί τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών, με πρόστιμα των 100 ευρώ, σε περίπτωση που δεν κάνουν το εμβόλιο.

Όπως εξηγεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Χρ. Παπαχρήστοςτο μέτρο αυτό οδηγεί την κατηγορία αυτή των ανθρώπων που με την συνεχή επιβολή μέτρων σε βάρος τους έχουν ουσιαστικά περιθωριοποιηθεί, στο να ριζοσπαστικοποιηθούν.

Στην πραγματικότητα ο σύμβουλος έκδοσης των «Νέων», αφήνει σαφείς «αιχμές» κατά του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού, το οποίο τον έπεισε να υιοθετήσει την ακραία διχαστική – τιμωρητική στάση κατά των μη εμβολιασμένων συμπολιτών μας, προκειμένου να δικαιολογήσει την ανεπιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και την παταγώδη κατάρρευση του ΕΣΥ κάτω από το βάρος της πανδημίας.

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο επικεφαλής αυτής της ομάδας του περιβάλλοντος του Μαξίμου, που έπεισε τον πρωθυπουργό να αλλάξει θέση «νύχτα» και να υιοθετήσει την υποχρεωτικότητα, είναι ο άτυπος υπουργός Υγείας, Άκης Σκέρτσος.

«Αν όμως η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να πειθαναγκάσει τους ανεμβολίαστους 60άρηδες να σπεύσουν να εμβολιαστούν είχε άλλους τρόπους να το κάνει…», σημειώνει ο Γ. Παπαχρήστος.

«Κυρίως όμως, αποδεικνύοντας η ίδια ότι διαθέτει εδραία τη βούληση, την πολιτική βούληση, να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στις κρίσιμες δομές της πολιτείας. Στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στους δημοσίους υπαλλήλους.

Και όχι να προβάλλει βλακώδη επιχειρήματα του είδους οι αστυνομικοί δεν μεταδίδουν τη νόσο. Τη μεταδίδουν. Όπως την μεταδίδουν και οι αξιωματικοί στους φαντάρους και ούτω καθ’ εξής. Ο υπάλληλος της εφορίας σε αυτόν που τον επισκέπτεται ή στον συνάδελφό του στο ίδιο γραφείο, ο υπάλληλος του δήμου στους δημότες, κ.λπ. κ.λπ.

Η υποχρεωτικότητα έχει κόστος, αναμφίβολα. Πολιτικό κόστος. Αλλά όχι τόσο όσο το 100αρικο στους 60άρηδες. Που δεν θα φέρει και αποτέλεσμα, δηλαδή…», καταλήγει ο σύμβουλος έκδοσης των Νέων.

Με πληροφορίες από: in.gr