3 Δεκ 2021

Μιράντα Ξαφά: Ζητά απολύσεις γιατρών, γιατί έγιναν «πολλές προσλήψεις»..την πειραξε το εμβολιο και λεει αυτες τις αρλουμπες...

 

Η Μιράντα Ξαφά μίλησε στο Kontra Channel και έκανε δηλώσεις που ξεσήκωσαν αντιδράσεις, καθώς ζήτησε να ξεκινήσουν απολύσεις στους γιατρούς, την ώρα που το ΕΣΥ «λυγίζει» υπό το βάρος της πανδημίας.

Σύμφωνα με την ίδια, έχουν γίνει περισσότερες προσλήψεις στα νοσοκομεία από όσες...

χρειάζονται, οπότε μαζί με την αποκλιμάκωση της πανδημίας, πρέπει να αρχίσει και η μείωση του προσωπικού στα νοσοκομεία.

«Προσελήφθησαν πολλοί περισσότεροι γιατροί και βοηθητικό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να μειωθεί στο βαθμό που υποχωρεί η πανδημία», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το ΕΣΥ πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, γιατί «δεν χρειάζεται όλα τα νοσοκομεία να είναι κρατικά».

Έτσι, δήλωσε ότι «εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι οπωσδήποτε κρατικό. Υπάρχουν παραδείγματα στον κόσμο πολύ αποτελεσματικών ιδιωτικών συστημάτων που επιδοτούνται από το δημόσιο. Δε χρειάζεται όλα τα νοσοκομεία να είναι κρατικά».

Επίσης, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ακρίβεια που σαρώνει την αγορά και στις ανατιμήσεις στις τιμές των προϊόντων, ιδιαίτερα στο τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με την Μιράντα Ξαφά, τα νοικοκυριά δεν πρέπει να αποκτήσουν αγοραστική δύναμη, ώστε να ανταπεξέλθουν στην νέα κρίση, αλλά να κάνουν οικονομία. Μάλιστα, σε περίπτωση που λάβουν βοήθεια, όπως αύξηση μισθού, δεν θα λάβουν «το σήμα».

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν μειώνει τον πληθωρισμό, αλλά τον αυξάνει… Το γεγονός ότι αυξάνονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, είναι ένα σήμα στους καταναλωτές να καταναλώνουν λιγότερο. Αν τους αποζημιώνεις για κάθε αύξηση, δεν το λαμβάνουν αυτό το σήμα», είπε στη συνέχεια η κα Ξαφά.