29 Ιαν 2022

Καμπάνα της Επ. Κεφαλαιαγοράς σε εκδότη για χειραγώγηση!

 

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά από μακροσκελή έρευνα και διεξοδική ανάλυση των δεδομένων της υπόθεσης, είναι έτοιμη σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις, πιθανόν την προσεχή Δευτέρα, να ρίξει «καμπάνα» σε... δημοσιογράφο – εκδότη για χειραγώγηση μετοχών και ειδικότερα όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολούθησε ως μέτοχος της τάξης του 5% σε εισηγμένη στο χρηματιστήριο επιχείρηση με δραστηριότητα τα Media (εφημερίδα – ραδιόφωνα) και την Ναυτιλία!

Ο εν λόγω δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου, φέρεται να προσπάθησε να εκμεταλλευτεί για ίδιον όφελος την αποχώρηση της τότε εισηγμένης από το Χρηματιστήριο (2015), αποσκοπώντας να την εξαναγκάσει να του υποβάλει πρόταση για την απόκτηση του 5% των μετοχών που κατείχε, χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα!

Η εισηγητική έκθεση έχει συζητηθεί αρμοδίως, το πράσινο φως για την επιβολή προστίμου έχει ανάψει και μένει το τυπικό σκέλος της έγκρισης από το ΔΣ της παραπομπής της υπόθεσης στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω …