26 Ιουν 2022

Ο εμίρης του Κατάρ έδωσε βαλίτσες με εκατομμύρια στον πρίγκιπα Κάρολο!

 


Σεισμός στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά και σοβαρά ερωτήματα για το πως επιβιώνει το διεφθαρμένο αραβικό κρατίδιο...

Σάλο προκαλεί στο βρετανικό πολιτικό σκηνικό δημοσίευμα των Sunday Times, σύμφωνα με το οποίο ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Πρίγκιπας Κάρολος, έλαβε συνολικά τρεις τσάντες, η κάθε μία από τις οποίες περιείχε ένα εκατομμύριο ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, από τον τότε πρωθυπουργό του Κατάρ, σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μπιν Τζαμπέρ Αλ Θάνι. Τα παραπάνω φέρονται να έγιναν μεταξύ 2011 και 2015, κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συναντήσεων.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας

Ήταν ακριβώς η ίδια εποχή που ο εμίρης ερχόταν και στην Ελλάδα όπου φαίνεται να είχε μία προνομιακή σχέση με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Σε Μαξίμου και Νέα Υόρκη υπογράφονταν οι περίφημες συμφωνίες Παπανδρέου – Αλ Θάνι, Για τα δισεκατομμύρια που δήθεν θα έρεαν από την διεφθαρμένη αραβική χώρα σε επενδύσεις στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το Ελληνικό! Φυσικά, δεν προχώρησε τίποτα…

Δημοσιεύματα της εποχής για τις τεράστιες επενδύσεις που είχε κλείσει ο Παπανδρέου με τον Αλ Θάνι…

Το μόνο που έμεινε είναι η σκανδαλώδης υποστήριξη της Ελλάδας στο Κατάρ, το οποίο αποτελεί το μακρύ χέρι της Τουρκίας και ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε βασικό προμηθευτή της Ελλάδας στα θέματα ενέργειας.

Οι βαλίτσες στον Κάρολο

Το 1 εκατομμύριο ευρώ στη μία βαλίτσα λέγεται ότι παραδόθηκε από τον ίδιο τον Σεΐχη κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Clarence House. Σε άλλη περίπτωση, τα μετρητά ήταν σε τσάντες για… ψώνια από το πολυτελές κατάστημα του Λονδίνου Fortnum and Mason, ανέφεραν οι Sunday Times.

Εκπρόσωπος του “Clarence House”, της επίσημης κατοικίας του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι η παράδοση έγινε εκεί το 2015. Στη συνέχεια τα χρήματα καταβλήθηκαν αμέσως σε τραπεζικό λογαριασμό της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα Καρόλου».