26 Ιουν 2022

Πόλη φάντασμα το Σεβεροντονέτσκ και το βλέμμα... στην Οδησσό! Ολοταχώς οι Ρώσοι για την ολοκληρωτική κατάληψη του Ντονμπάς

 


Η πόλη δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμη. Μετά την κατάληψη του Severodonetsk, οι εισβολείς επικεντρώθηκαν στην κατάληψη του Lisichansk", είναι ο τίτλος άρθρου έγκριτου Ουκρανικού ΜΜΕ του οποίου τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

"Μετά την κατάληψη του Severodonetsk στην περιοχή Lugansk, τα ρωσικά στρατεύματα επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στην κατάληψη του Lisichansk.

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο το Lysichansk, καθώς και στο Belaya Gora (ένα χωριό νότια του Lysichansk), σημαντικές ζημιές σημειώνονται επίσης σε γειτονικούς οικισμούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Gaidai.

"Υπάρχουν πολλές καταστροφές ,το Λισιτσάνσκ είναι σχεδόν αγνώριστο. Ένας τηλεοπτικός πύργος βρίσκεται στο έδαφος, μια γέφυρα αυτοκινήτου έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, οβίδες έπληξαν σπίτια, το κτίριο της SBU και ούτω καθεξής", είπε ο Γκαιντάι σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου. της διοίκησης.

Μετά την απόσυρση των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο εχθρός οχυρώθηκε στο Σεβεροντόνετσκ, στο Σιροτίνο, στο Βορόνοβο και στο Μπόροβσκογιε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου Oleksiy Arestovich είπε ότι οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν στο Severodonetsk, στην περιοχή Luhansk, που έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα, από το Σάββατο 25 Ιουνίου.

Ο Αρέστοβιτς πρόσθεσε ότι η διοίκηση των στρατευμάτων μας έχει ένα σχέδιο και το φέρνει εις πέρας