4 Ιουλ 2022

Σταϊκούρας από άλλον… πλανήτη: «Όλοι πληρώνετε πολύ λιγότερους φόρους»! ΖΟΥΝ σε αλλον πλανητη....εκτος ζωης και κοινωνιας οι υπουργοι!!!

 


«Όλοι πληρώνετε πολύ λιγότερους φόρους, το προσπερνάμε με ευκολία και κοιτάμε μόνο τις τιμές στα σούπερ μάρκετ», υποστήριξε με περισσό θράσος ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Δηλαδή ο ελληνικός λαός είναι και… αχάριστος.

Κι ας παραμένουν «κολλημένοι» στα ύψη οι συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα βασικά αγαθά για τον λαό, και ας είναι ο ειδικός φόρος καυσίμων σε πανευρωπαϊκό υψηλό και η Ελλάδα φιγουράρει εδώ και καιρό σε μια από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως στην ακρίβεια των καυσίμων.

Ο υπουργός μας… υπενθύμισε ότι «και φέτος η χώρα θα έχει έλλειμμα» και μας προειδοποίησε ότι «εάν μεγαλώσει το έλλειμμα, η χώρα θα πρέπει να δανειστεί και οι πολίτες να το πληρώσουν»!

Ανέφερε δε ότι «τα χαμηλότερα εισοδήματα έχουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος», μόνο που οι όποιες μειώσεις είναι πενιχρές, και γίνονται «καπνός» από την ακρίβεια.

Καμιά μείωση ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα

Σε ερώτηση για πιθανή μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα, απάντησε πως «πηγαίνω και εγώ σούπερ μάρκετ και βλέπω, βλέπω ότι στη βενζίνη υπάρχει μείωση 4- 5%. Έχουμε μία εικόνα όλων των παραμέτρων, όλων των καταθέσεων που αυξήθηκαν την τελευταία διετία. Σήμερα εξαντλήσαμε όλον τον δημοσιονομικό χώρο. Τα 8,5 δισ. ευρώ είναι το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στην Ευρώπη».

Αναφερόμενος στα καύσιμα και το ρεύμα, ο υπουργός δήλωσε ότι τον Σεπτέμβριο «θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα, θα δούμε τι θα γίνει με το ρεύμα, που αν ανέβει και άλλο θα έχουμε κι άλλες παρεμβάσεις, και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης»…