2 Ιουλ 2022

Πολιτικός σεισμός: Αβραμόπουλος και Άδωνις ελέγχονται φορολογικά, για τα «αδιευκρίνιστα ποσά»!


ΑΡΧΙΖΟΥΝ τα ΓΛΕΝΤΙΑ ΤΩΡΑ...

Η δικογραφία της Novartis, με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, μπορεί να αρχειοθετήθηκε ποινικά, αλλά η υπόθεση δεν έκλεισε.

Αλλωστε και το συμβούλιο Αρείου Πάγου, με την αμετάκλητη απαλλαγή Παπαγγελόπουλου Τουλουπάκη, εισαγγελέων, εκδοτών και δημοσιογράφων, κατέρριψε το αφήγημα του στησίματος σκευωρίας, σε βάρος των 10 πολιτικών προσώπων, αφού έκρινε ότι, όλες οι ενέργειες των Εισαγγελέων Διαφθορά ήταν νόμιμες.

Επιπλέον, τα “αδιευκρίνιστα ποσά”, όπως χαρακτηρίστηκαν από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, οι καταθέσεις σε λογαριασμούς του Υπουργού Ανάπτυξης και πρώην Υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη και του πρώην Επιτρόπου ΕΕ και πρώην Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, μπορεί να διαπιστώθηκε ότι, δεν συνδέονται με τη Novartis, όπως καταγράφηκε στη διάταξη αρχειοθέτησης της έρευνας, ωστόσο παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Γι΄αυτό το λόγο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές – ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καψιμάλης, ο οποίος είχε αρχειοθετήσει με διάταξη του την έρευνα, για τυχόν εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis του Αδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλο, διαβίβασε το φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης, που αφορούν τα”αδιευκρίνιστα ποσα”, που είχαν βρεθεί στους λογαριασμούς των δύο πρώην Υπουργών Υγείας, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Οπως διευκρίνισαν δικαστικές πηγές, “η έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία, δεν απέδωσε ποινική εμπλοκή των δύο πρώην Υπουργών Υγείας της ΝΔ, καθώς δεν διαπιστώθηκε σύνδεση των χρημάτων με τη Νοvartis. Γι΄αυτό και αρχειοθετήθηκε η υπόθεση τον περασμένο  Φεβρουάριο”.

Και συμπλήρωσαν:

“Ωστόσο η έρευνα συνεχίζεται, σε φορολογικό πεδίο πλέον, καθώς μπορεί  να προκύψουν φορολογικές παραβάσεις, που δεν ανήκουν στη δικαιοδοσία της Οικονομικής Εισαγγελίας, αλλά είναι στη δικαιοδοσία του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, ο οποίος μπορεί να το ελέγξει”!

Υπενθυμίζεται ότι, η Οικονομική Εισαγγελία, έθεσε στο αρχείο την εισαγγελική έρευνα, για ενδεχόμενη εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis του Άδωνι Γεωργιάδη, για αδιευκρίνιστες πιστώσεις (2013 έως 2018), με συνολικό ποσό των 150.373. Το ίδιο έγινε και για το Δημήτρη Αβραμόπουλο, για πoσά 908.165 ευρώ για τα έτη 2006 – 2017.

Στον απόηχο των εξελίξεων, μετά το απαλλακτικό – γιά σκευωρία Νοvartis – βούλευμα του συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε:

“Στο Ειδικό Δικαστήριο και στα επόμενα δικαστήρια θα δικαστεί η Κυβέρνηση οι επιλογές της, οι πολιτικοί απατεώνες και οι συνεργάτες τους, σε όποιον χώρο και εάν βρίσκονται. Το έχω προαναγγείλει από την πρώτη στιγμή. Θα μετατρέψω τους κατηγόρους σε κατηγορούμενους, όπως τους αξίζει”!