10 Αυγ 2022

Τεράστιες ευθύνες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. για την παρακμή: Σιωπούν εις βάρος του Έθνους

 


Αν για κάτι θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία η νυν ΚΟ της ΝΔ, είναι για την «πειθαρχία» της, την «πιστότητα» (ή «αφασία») και την έλλειψη της παραμικρής κριτικής που επέδειξε επί τριετία και συνεχίζει να επιδεικνύει απέναντι στο σύστημα διακυβέρνησης του Κ.Μητσοτάκη.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του κοινοβουλευτικού μας συστήματος δεν έχει ακουστεί ούτε «κιχ» από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τα όσα έχει διαπράξει η κυβέρνηση καταπατώντας νόμους, το Σύνταγμα το ίδιο και θεσμούς.

Για πρώτη φορά οι ίδιοι οι βουλευτές δέχθηκαν το «επιτελικό κράτος» να αφαιρέσει εξουσίες από την Βουλή και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε…

Η αφωνία της ΚΟ της ΝΔ σε κρίσιμα εθνικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα δημιουργεί συνθήκες παρακμής ή για να είμαστε ακριβέστεροι, βαθαίνει την παρακμή που ξεκίνησε το 2010 με τα Μνημόνια και έφτασε μέχρι την παραχώρηση εθνικών δικαιωμάτων στην Μακεδονία το 2018 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών.

Ήτοι:

  • Δεν μίλησαν  για τα αναγκαστικά εμβόλια.
  • Δεν μίλησαν για την πανταχού παρούσα διαφθορά
  • Δεν μίλησα, για το κλείσιμο των ορυχείων λιγνίτη και των εργοστασίων της ΔΕΗ που μας έφερε εδώ που μας έφερε
  • Δεν μίλησαν για τα διαρκή και αδιέξοδα lockdown και τις στερήσεις των προσωπικών ελευθεριών των πολιτών
  • Δεν μίλησαν για τις διώξεις των νοσηλευτικών που απλά άσκησαν το συνταγματικό τους δικαίωμα.
  • Δεν μίλησαν για την ευκολία με την οποία μετέτρεψε την Ρωσία σε εχθρό (!) της Ελλάδας και την παράνομη αποστολή ελληνικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου
  • Δεν μίλησαν για την άρνηση καταγγελίας της συμφωνίας των Πρεσπών αντίθετα με ότι διακήρυσσε προεκλογικά ο Κ.Μητσοτάκης
  • Δεν μίλησαν για την άφεση του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Oruc Reiς να περιτριγυρίζει επί τρεις μήνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το 2020 και να ποδοπατά τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα θεμελιώνοντας δικαιώματα. Και τέλος…
  • Δεν μίλησαν για τις de facto ποινικές ευθύνες, την καταπάτηση του Συντάγματος, το «λέρωμα» του κόμματός τους που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, από τις υποκλοπές των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Σήμερα ο πρώην υπεύθυνος του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ Ν.Καραχάλιος με ένα tweet του, ζητά να αναλάβουν τις ευθύνες οι βουλευτές της ΝΔ που είναι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Μάλλον είναι πολύ αισιόδοξος. Ποιος θα μιλήσει από τους παραπάνω και γιατί; Κανείς!

Την απάντηση την έδινε στην στήλη ένας παλιός κοινοβουλευτικός με θητεία ετών σε καρέκλα κρίσιμου υπουργείου:

«Κανείς δεν θα μιλήσει δημοσίως από την κοινοβουλευτική ομάδα. Ούτε ο Δένδιας που κάνει τον… “τίγρη” ιδιωτικώς και μετά συμπεριφέρεται σαν “γατάκι” δημοσίως.

Και μόνο το ότι ο Δένδιας αυτοπροσδιορίζεται ως “δελφίνος” είναι ένδειξη της έλλειψης στελεχών και αντίπαλου του Μητσοτάκη στη ΝΔ.

Από τους βουλευτές μην περιμένετε να μιλήσει κάποιος και να θέσει ζητήματα. Παρακαλούν να το πάει μέχρι τέλους ο Μητσοτάκης.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2023 θα βγάλει ο καθένας από τους 156 βουλευτές, πάνω από 200.000 ευρώ από τους μισθούς και τα επιδόματα της Βουλής. 

Και θα γλιτώσουν άλλες 200.000 που θα έδιναν για τις εκλογές τώρα. Θα κάνουν και 1000-3.000  ρουσφέτια ο καθένας, κάπου 10 την ημέρα γίνονται τον τελευταίο χρόνο μιας κυβέρνησης, για να έχουν στέρεη εκλογική βάση, είτε εκλεγούν, είτε όχι.

Ποιον ενδιαφέρει πραγματικά αν παρακολουθούν τον Ανδρουλάκη ή εσάς τους δημοσιογράφους; Μήπως δεν ξέρουν ότι παρακολουθούν και τους ίδιους; Και το αποδέχονται!

Μόνο οι ξένοι μπορούν “να τραβήξουν το χαλί” στον Μητσοτάκη γιατί οι ξένοι τον κρατάνε. Αλλά και αυτό ακόμα είναι κατάντια για τη χώρα».

Και καταλήγει: «Φοβάμαι ότι βιώνουμε τα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου, κατ’αντιστοιχία. Κοινωνική και διοικητική παρακμή, απίθανοι κυβερνήτες, κοράκια στα δυτικά, αγριόσκυλα στα ανατολικά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…»

PRONEWS.GR