2 Οκτ 2022

Ποδοσφαιρική τραγωδία – Πληροφορίες για νεκρούς που μπορεί να φθάνουν τους 60!


 Σκηνές πολέμου στην Ινδονησία στον αγώνα Αράμπα – Περσεμπάγια (2-3), όταν οργισμένοι θεατές για την ήττα της ομάδας τους εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στην εξέδρα.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στο μαινόμενο πλήθος και τις αστυνομικές δυνάμεις είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, με μαρτυρίες να κάνουν λόγο για χρήση όπλων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι νεκροί είναι τουλάχιστον 60, εκ των οποίων επιβεβαιωμένος είναι και ο θάνατος δύο αστυνομικών.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και σε χώρους εκτός γηπέδου, όπου δεκάδες οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο και για εγκληματικές ενέργειες.

Πανικός μέσα στο γήπεδο από τη χρήση χημικών έγινε ακόμη μεγαλύτερος καθώς τα φώτα έσβησαν πριν αποχωρήσουν όλοι θεατές. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι σε αίθουσα του γηπέδου υπάεχουν 8 νεκροί, ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίες έως και δύο ώρες μετά τον αγώνα περίμεναν εντός του γηπέδου να τους παραλάβουν ασθενοφόρα.

Γύρω από το γήπεδο ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ κι εκεί υπάρχουν τραυματίες στους δρόιμους με τα ασθενοφόρα να μην μπορούν να πλησιάσουν εξ αιτίας των επεισοδίων που συνεχίζονται και τα πρόχειρα οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων που έχουν στηθεί.

Η κυβέρνηση της χώρας διέταξε την αναβολή του πρωταθλήματος (βρίσκεται στην 9η αγωνιστική0 για τουλάχιστον μία εβδομάδα, ενώ διενεργούνται ήδη έρευνες για να αποδοθούν ευθύνες σε μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου.