6 Οκτ 2022

“Έδωσε” Μητσοτάκη ο Παπαχελάς για τις υποκλοπές: “Τα ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην Καθημερινή «δεν αγαπήθηκαν στο Μαξίμου»…” !

 


Στεγνά έδωσε το Μαξίμου ο διευθυντής της “Καθημερινής” για τη διάθεσή του, να παίξει χαμηλά … το θέμα των υποκλοπών και της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη!

Φέρνοντας στο νου το περ;Iφημο σκάνδαλο Watergate στις ΗΠΑ,

όπου και εκεί ο πρόεδρος Νίξον είχε ενοχληθεί από τις αποκαλύψεις της γνωστής συντηρητικής εφημεριδας Washington Post, που τελικά οδήγησαν στην πτώση του, ο Αλέξης Παπαχελάς αποκαλυψε ότι ο Πρωθυπουργός “δεν αγαπησε” τα ρεπορτάζ για το ελληνικό Watergate της επίσης συντηρητικής Καθημερινής.

Συγκεκριμένα, τον τρόπο με τον οποίο βλέπει η κυβέρνηση το σκάνδαλο των υποκλοπών αποκάλυψε ο διευθυντής της «Καθημερινής», ο οποίος τόνισε ότι τα ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη για το θέμα «δεν αγαπήθηκαν στο Μαξίμου». Ο Αλέξης Παπαχελάς παραδέχθηκε επίσης -και προς τιμήν του- ότι τα ελληνικά ΜΜΕ, και η εφημερίδα του, «άργησαν να μπουν στο θέμα» και «να πιάσουν το νήμα της υπόθεσης από την αρχή». Ωστόσο, πρόσθεσε, πως από τη στιγμή που ασχολήθηκε η εφημερίδα, «η κάλυψη δεν είναι ελλιπής» και τα ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη «έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά».

Όλα αυτά έπειτα από σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Θοδωρή Χονδρόγιαννου, στο διεθνές συνέδριο δημοσιογραφίας «A matter of Trust», ο οποίος επισήμανε ότι οι υποκλοπές άπτονται του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Πηγή; efsyn.gr