3 Οκτ 2022

Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως για τους «προστάτες» του αείμνηστου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου που πέρασαν την πόρτα του ανακριτή με βαριές κατηγορίες και τους επιβλήθηκαν ήδη περιοριστικοί όροι!


 Την πόρτα της Ανακρίτριας πέρασαν οι Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, ο δικηγόρος της Πανάγος Αναγνωστόπουλος και ο πραγματογνώμονας Ιωάννης Παπαδάτος.

Οι κατηγορίες εις βάρος τους βαριές: Η Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, χήρα..

του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και ο πρώην δικηγόρος του Πανάγος Αναγνωστόπουλος (και νυν δικός της!) κατηγορούνται ότι δωροδόκησαν τον πραγματογνώμονα που είχε ορίσει το Εφετείο Αθηνών για να εξετάσει την πνευματική κατάσταση του μακαρίτη.

Σύμφωνα με τις εις βάρος τους κατηγορίες τα δύο αυτά πρόσωπα υποσχέθηκαν και έδωσαν στον Ιωάννη Παπαδάτο το εξωφρενικό ποσό των 350,000€, προκειμένου ο τελευταίος να γνωματεύσει ψευδώς ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν πνευματικώς υγιής.

Τελικώς, όπως έχει γίνει γνωστό, το Εφετείο Αθηνών, μετά από προσωπική επαφή που είχε με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, δεν πείστηκε από την πραγματογνωμοσύνη και τον έθεσε σε καθεστώς δικαστικής συμπαράστασης, κρίνοντας ότι είναι ανίκανος για κάθε δικαιοπραξία.

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Εφετείου, οι Γέλη Παπαγιαννοπούλου, ο Πανάγος Αναγνωστόπουλος και ο Ιωάννης Παπαδάτος κλήθηκαν να απολογηθούν για αυτές τις πράξεις τους.

Μετά από πολύωρη διαδικασία η Ανακρίτρια Αθηνών και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις των κατηγορουμένων και έκριναν ότι συντρέχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής σε βάρος τους για τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και το πλημμέλημα της ψευδούς πραγματογνωμοσύνης.

Έκριναν δηλαδή ότι η Γέλη Παπαγιαννοπούλου συνεργάστηκε με τον δικηγόρο του συζύγου της και από κοινού χρημάτισαν τον δικαστικό πραγματογνώμονα ώστε ο τελευταίος να μην αποκαλύψει την αλήθεια για την πνευματική κατάσταση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και έτσι να παραπλανηθεί το Δικαστήριο και να εκδώσει εσφαλμένη απόφαση.

Γι’ αυτό τον λόγο Ανακρίτρια και Εισαγγελέας επέβαλαν σε κάθε ένα από τους κατηγορουμένους τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας 50,000€, ενώ στον πραγματογνώμονα Παπαδάτο και την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του στις πέντε πρώτες ημέρες κάθε μήνα.

Αν λοιπόν η Γέλη Παπαγιαννοπούλου, ο δικηγόρος Πανάγος Αναγνωστόπουλος και ο Καθηγητής Ιωάννης Παπαδάτος θέλουν να μείνουν εκτός φυλακής (προς το παρόν), θα πρέπει να καταβάλουν από 50,000€ ο καθένας τους. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ανεύρεση των χρημάτων της εγγυοδοσίας θα είναι το μικρότερο πρόβλημα των κατηγορουμένων.

https://radar.gr/