6 Οκτ 2022

Ο Μητσοτάκης προωθεί στη Ν.Δ. και άλλον υβριστή του Καραμανλή

Οι αναρτήσεις που έδωσαν στον Μιχάλη Μπλέτσα θέση στην καρδιά του Πρωθυπουργού - Ο επιστήμονας που χλεύαζε συστηματικά τον Κ. Καραμανλή δέχτηκε πρόταση για να... αξιοποιηθεί

Είναι πάγια τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη να σπεύδει να «υιοθετήσει» όποιον επιτίθεται στον Κώστα Καραμανλή και τον ειρωνεύεται. Πιο πρόσφατη περίπτωση φαίνεται ότι είναι αυτή του Μιχάλη Μπλέτσα.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Τα ΜΜΕ που αβαντάρουν καθημερινά τον πρωθυπουργό προετοιμάζουν το κλίμα αυτές τις μέρες, μεταφέροντας πληροφορίες ότι ο Μπλέτσας σκέφτεται πλέον σοβαρά την πρόταση Μητσοτάκη για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Άλλα σενάρια φέρνουν τον Μπλέτσα για προώθηση σε ακόμα μεγαλύτερα αξιώματα.

Ποιος, όμως, είναι ο άνθρωπος που προωθεί ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα φιλοκυβερνητικά δημοσιεύματα;

Ο Μιχάλης Μπλέτσας είναι επιστήμονας στο ΜΙΤ. Είναι Χανιώτης, όπως ο Μητσοτάκης, σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο ΑΠΘ κι έλαβε μεταπτυχιακό στη Μηχανική Υπολογιστών από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Λίγο πριν από τις εκλογές ο Μπλέτσας όχι μόνο αποθέωνε τον Μητσοτάκη, κάνοντάς του μια μάλλον άκομψη προεκλογική αβάντα, αλλά τότε έλεγε πως δεν θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική.

Υποψηφιότητα

Τον Ιούνιο του 2019 δήλωσε στο protothema: «Όταν έχεις έναν πολιτικό τόσο μορφωμένο και έξυπνο, με γνώση της αγοράς, όπως ο Κυριάκος, τότε υπάρχει ελπίδα. Είναι καταδικασμένος να πετύχει». Έλεγε, όμως, κατηγορηματικά για το ενδεχόμενο πρότασης από τον Μητσοτάκη για το ψηφοδέλτιο ή κάποια θέση: «Θα αστειεύεστε! Δεν θέλω να μου γίνει καμία πρόταση. Μια χαρά είμαι».

Το αν οι καιροί άλλαξαν και ο Μπλέτσας σκέφτεται πλέον να πολιτευτεί επειδή εξακολουθεί να βλέπει τον Μητσοτάκη ως… ελπίδα θα φανεί οσονούπω. Η αλήθεια είναι, όμως, πως για τον πρωθυπουργό οποιοσδήποτε διακρίνεται στη… χολή κατά του Κώστα Καραμανλή είναι απαραίτητος.

Τα σχόλια

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Μετά το «άδειασμα» από τον Καραμανλή για τη χαμηλής δυναμικής εθνική πολιτική κατά της Τουρκίας από τον Μητσοτάκη, στην εκδήλωση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών τον Ιούνιο, ο Μπλέτσας ανακύκλωνε στο facebook μια χλευαστική ανάρτηση ότι «έπρεπε να πάει 4 ευρώ το σουβλάκι για να μιλήσει ο Καραμανλής», σχολιάζοντας «μεγάλες αλήθειες».

Τον Φεβρουάριο είχε αναδημοσιεύσει ένα σκίτσο με τον Καραμανλή να κάνει δήθεν… γαργάρες για όσα έλεγε τότε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Δούκας, για τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Σε άλλη ανάρτηση έγραφε ότι «περιμένω να δω των πρώτο δημοσιολόγο που θα χρησιμοποιήσει τα λεγόμενα για να επιχειρηματολογήσει ότι για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή ευθύνεται η αντιπολίτευση Γιώργου Παπανδρέου. Ζουν ανάμεσά μας…».

Το 2018 αναρτούσε ένα tweet ότι «όταν ο Κώστας Καραμανλής παρουσιάζεται σαν εθνικό κεφάλαιο, καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της πενίας μας».

Το 2019 αναδημοσίευε στο twitter ένα κείμενο της «Athens Voice» με τίτλο «Νέο σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή», σχολιάζοντας ειρωνικά «μη θίγετε το εθνικό κεφάλαιο».

Η επιστημονική επάρκεια του κ. Μπλέτσα δεν αμφισβητείται. Στον αξιολογικό κώδικα των επιλογών του Μητσοτάκη, όμως, έχει πάντα πρώτη θέση και πάνω απ’ όλους όποιος επιτίθεται και χλευάζει τον Κώστα Καραμανλή. Γι’ αυτό και μαζεύει στην κυβέρνησή του και στα ψηφοδέλτιά του όποιον το κάνει. Στόχος του, άλλωστε, όπως και του πατέρα του, είναι -σε βαθμό εμμονής- η αλλοίωση και η μετάλλαξη με κάθε τρόπο του ιστορικού DNΑ της παράταξης των Καραμανλήδων…

https://www.newsbreak.gr/