5 Οκτ 2022

Για εσχάτη προδοσία πρέπει να δικαστούν όσοι συνέπραξαν με τον Μπράιζα για την πτώση του Καραμανλή

 


Το παρασκήνιο της πτώσης της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή το μάθαμε και από τις διαρροές των τηλεγραφημάτων μέσω Wikileaks.

Το Olympia εδώ και 12 χρόνια περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιώντας τον διεφθαρμένο διπλωμάτη Μάθιου Μπράιζα εκβίασε την κυβέρνηση Καραμανλή προκειμένου να σταματήσει την πολιτική των αγωγών, με αποτέλεσμα να φτάσουμε σήμερα στο σημείο όπου η πατρίδα μας είναι ενεργειακά εξαρτημένη από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν. Εκεί που διέρχεται ο μοναδικός αγωγός.

Παράλληλα, επειδή κάποιοι γκρέμισαν την κυβέρνηση Καραμανλή, η Ελλάδα έχασε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από το ενεργειακό κόστος, ενώ θα μπορούσαν έχει όλα αυτά τα χρόνια φτηνό αέριο, όπως ακριβώς έκανε η Γερμανία, που τότε μας κουνούσε το δάχτυλο.

Γράφαμε λοιπόν εδώ και χρόνια ότι ο Μπράιζα είναι έμμισθος της τουρκικής και της αζερικής προπαγάνδας. Σήμερα λοιπόν ο Μπράιζα έχει έδρα την Τουρκία, αμείβεται με τεράστια ποσά και φυσικά διακινεί την τουρκική προπαγάνδα, συκοφαντώντας στην Ελλάδα.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι όποιος εκείνη την εποχή συνέπραξε με οποιοδήποτε τρόπο και αναπαρήγαγε τις συκοφαντίες και προωθούσε το ανθελληνικό σχέδιο του Μπράιζα, θα πρέπει ακόμα και σήμερα να δικαστεί για εσχάτη προδοσία. Σήμερα δυστυχώς κάποιοι εξ’αυτών βρίσκονται στο κόμμα Μητσοτάκη και σε κυβερνητικούς θώκους.

Ο έντιμος ανακριτής Φούκας, άνοιξε το δρόμο. Δυστυχώς κάποιοι έσπευσαν βιαστικά να τον κλείσουν.

Δείτε τις συκοφαντικές αναφορές του Μπράιζα, πριν από λίγες εβδομάδες κατά της Ελλάδας:
C2B52833 EBE2 4DF1 9E42 3B9D24A985F4

Ο Μάθιου Μπράιζα πρώην διπλωμάτης που έχει υπηρετήσει σε σημαντικές θέσεις και γνωστός για τα φιλοτουρκικά του αισθήματα δηλώνει…συγκλονισμένος από «το γεγονός ότι η Ελλάδα προχώρησε σε μια «εχθρική πράξη» εναντίον μιας άλλης συμμάχου του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια αποστολής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο»!

Αναφέρεται στους τουρκικούς ισχυρισμούς περί «κλειδώματος» τουρκικών F-16 από τους ελληνικούς S-300! Οι δηλώσεις του…συγκλονισμένου Μπράϊζα φιλοξενούνται στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

O Μπράιζα παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις χιλιάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη είπε στο πρακτορείο Anadolu: «… όπως δήλωσε η Άγκυρα, σαφώς αυτό θεωρείται μια εχθρική πράξη σύμφωνα με τις συνήθεις στρατιωτικές διαδικασίες. Είναι σοκαριστικό για μένα ότι ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ  έκανε τέτοια ενέργεια εναντίον ενός άλλου συμμάχου του ΝΑΤΟ».

Ο Μπράιζα, ανώτερος ερευνητής στο Atlantic Council, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον, χαρακτήρισε το περιστατικό “ένα περαιτέρω σημάδι κλιμάκωσης” από την ελληνική πλευρά, απορρίπτοντας τις προσπάθειες της Άγκυρας να μειώσει τις διμερείς εντάσεις που αυξήθηκαν τον Αύγουστο του 2020»!!!

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ που υποστηρίζουν ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα της «απόφασης της Τουρκίας να προκαλέσει» την Αθήνα, είπε: «Αυτό είναι μια εντελώς ψευδής αφήγηση. Και νομίζω ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία χρησιμοποιεί τον φόβο για την Τουρκία για να δυναμώσει εσωτερικά στην ελληνική εσωτερική πολιτική σκηνή».

olympia.gr