4 Οκτ 2022

Σκότωσαν γνωστό τραγουδιστή επειδή δεν ήξερε το τραγούδι που του ζήτησαν! – Συνελήφθησαν κρατικοί υπάλληλοι

 


Η κοινωνία της Τουρκίας παρακολουθεί σοκαρισμένη τα όσα συνέβησαν με τη δολοφονία ενός μουσικού σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Άγκυρα την Κυριακή, στην οποία φέρεται να ενεπλάκησαν και υπάλληλοι κρατικού υπουργείου και δημόσιας υπηρεσίας.

Ο μουσικός Ονούρ Σενέρ, 45 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά από μια ομάδα θαμώνων, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή Çankaya της Άγκυρας μετά από καυγά που ξέσπασε μετά από παραγγελιά τους για ένα τραγούδι. Λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

Η διαμάχη φέρεται να ξέσπασε όταν ο Şener είπε στους πελάτες ότι δεν ήξερε το τραγούδι που του ζήτησαν να τραγουδήσει.

Ο Χαλούκ Λεβέντ, ένας Τούρκος σταρ της ροκ και ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποκάλυψε χθες σε μια σειρά από tweets ότι οι άνθρωποι που σκότωσαν τον Şener, πατέρα ενός παιδιού, ήταν γραφειοκράτες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τους οποίους αναγνώρισε ως ALİ G. και Ο İLKER K., συν τον Semih S., μηχανικό στην Turkish Aerospace Industries (TAI).

«Είμαι ακόμη πιο σοκαρισμένος [τώρα που έμαθα] ότι διέλυσαν το πρόσωπο του Onur με [σπασμένο] γυαλί», πρόσθεσε ο Λεβέντ αναφερόμενος στον τρόπο της δολοφονίας.

Πέντε άτομα προσήχθησαν σε σχέση με τη δολοφονία του μουσικού. Τρεις από τους υπόπτους, δύο γραφειοκράτες και ο μηχανικός της TAI, συνελήφθησαν, ενώ άλλοι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό δικαστική επιτήρηση.

Η εξέλιξη προκάλεσε οργή μεταξύ των διασημοτήτων και των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία, οι οποίοι επέκριναν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) για την πολιτική ατιμωρησίας των δημοσίων υπαλλήλων.

«Οι δολοφόνοι χτύπησαν και σκότωσαν τον Onur Şener επειδή δεν ήξερε το τραγούδι που ζήτησαν! Στο τέλος της νύχτας τον περίμεναν να βγει από το μπαρ και του έστησαν ενέδρα. Δεν έχει σημασία τι γράφουμε ή τι λέμε. Θα έπρεπε να ντρεπόμαστε για το που έφτασε αυτή η χώρα», είπε ο Τούρκος ηθοποιός Μερτ Φιράτ.

Η ηθοποιός Sevinç Erbulak είπε ότι ήταν σίγουρη ότι οι δολοφόνοι του Şener δεν θα τιμωρούνταν και ακόμη κι αν τιμωρούνταν, θα έβγαιναν από τη φυλακή σε τρία έως πέντε χρόνια το πολύ.

«Η δολοφονία του Onur Şener είναι προϊόν μιας εκδικητικής, αποκρουστικής νοοτροπίας που θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο από όλους και πιστεύει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει οτιδήποτε. Είναι μια φρικτή, ψυχοπαθητική δολοφονία», είπε ο ηθοποιός και συγγραφέας Yekta Kopan.

Ενώ η τραγουδίστρια και ηθοποιός Gülben Ergen καταδίκασε επίσης τη νοοτροπία που άνοιξε το δρόμο για τον θάνατο του Şener, ο Κούρδος τραγουδιστής και ακτιβιστής Ferhat Tunç είπε: «Τι είδους χώρα έχουμε γίνει!».

 newsbreak.gr