2 Οκτ 2022

Πολυτεχνειούπολη: Απίστευτα στοιχεία για τη δράση της σκληρής συμμορίας - Έσπαγαν πόρτες, έκλεβαν φοιτητές, είχαν καλοστημένο σχέδιο


 Σοκάρουν τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τη δράση των μελών της συμμορίας που είχε βρει καταφύγιο στην Πολυτεχνειούπολη στην περιοχή του Ζωγράφου.

Το θράσος που είχαν τα μέλη της..

αλλά και η επίδειξη ισχύος εντός των χώρων του Πανεπιστημίου εξοργίζουν. Τον απόλυτο τρόμο ένιωσε 42χρονος που βρέθηκε στον περίβολο τον Μάιο του 2022 όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια καθώς νόμιζαν ότι είναι αστυνομικός.

«Με ρώτησαν αν είμαι ασφαλίτης και μου είπαν να περιμένω λιγάκι», εξομολογήθηκε το θύμα της επίθεσης. Λίγα λεπτά αργότερα ομάδα δέκα ατόμων σε μηχανάκια, τον έκλεψαν, τον έδειραν και τον έσυραν από το σακίδιό του για αρκετά μέτρα τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

«Σε κάποια στιγμή, μας είπε ότι θα μπορούσε να στείλει κουκουλοφόρους φίλους του να μας σπάσουν το αυτοκίνητο», είπε σε κατάθεσή της άλλο θύμα επίθεσης.

Αυτά ήταν τα λόγια που πάγωσαν δύο φοιτήτριες που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό τους δέχθηκαν λεκτική επίθεση και απειλήθηκαν από τη μαφία της Πολυτεχνειούπολης.

 «Μας είπε ότι δεν έχουμε καμία δουλειά εκεί και ότι αυτός διώχνει τους ασφαλίτες και τους εμπόρους ναρκωτικών από τις εστίες», ανέφερε η κοπέλα.

Το face control που έκαναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσα και γύρω από τις φοιτητικές εστίες πολλές φορές οδηγούσαν σε άγριες επιθέσεις εναντίον περαστικών και φοιτητών που κινούσαν τις υποψίες των μελών της μαφίας πως είναι αστυνομικοί της ασφάλειας.

Τόσο οι διάλογοι μεταξύ τους όσο και η περίμετρος της δράσης τους έδειχναν πως εντός της Πολυτεχνειούπολης ήταν άτρωτοι. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος των κακοποιών. 

Οι διάλογοι των κακοποιών

  • «Έχει ανοίξει η πόρτα στην Πολυτεχνειούπολη τώρα. Μπορεί να πάω μέσα.
  • Μην πιεις άλλο.
  • Πού να πιω άλλο ρε; Θα πάω μέσα γιατί εκεί είμαι ασφαλής».

Στην πλειοψηφία τους τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ήταν σε απόσταση 3-10 λεπτών από το ορμητήριό τους ώστε να μπορούν να βρίσκουν καταφύγιο στις εστίες. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά, προφυλακίστηκαν 21 από τους συλληφθέντες μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή.

Από Δευτέρα νέα στοιχεία στο φως

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως αποδεικνύουν το μέγεθος της παρανομίας εντός της Πολυτεχνειούπολης. Οι λεπτομέρειες που έφερε στο φως η Μίνα Καραμήτρου στην εκπομπή  «Τώρα Μαζί» του OPEN TV είναι ενδεικτικές. «Η υπόθεση δεν έχει τελειώσει εδώ, ούτε φυσικά οι αποκαλύψεις. Θα δούμε και άλλα μέσα στην εβδομάδα. Και αυτό γιατί από Δευτέρα θα ξεκινήσει η εξερεύνηση στα περίπου 20 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στους συλληφθέντες. Οι εικόνες που έχουμε δει μέχρι τώρα, φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα, κλήσεις είναι από κινητά τηλέφωνα από τους συλληφθέντες που είχαν πέσει στα χέρια της αστυνομίας λίγες ημέρες πριν κάνουν την επιχείρηση και αποκαλύφθηκε ότι ήταν μέλη της εγκληματικής ομάδας», είπε χαρακτηριστικά.

«Από την επιχείρηση που έγινε λοιπόν και από τους συλληφθέντες που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν κατασχεθεί 20 κινητά τηλέφωνα. Θεωρούν ότι εκεί υπάρχουν νέα στοιχεία. Σίγουρα υπάρχει και άλλο υλικό και είναι πολύ πιθανό να προκύψουν και νέα πρόσωπα. Σίγουρα υπάρχουν επίσης καινούρια βίντεο, καινούρια μηνύματα και σίγουρα και καινούριες συνομιλίες στα διαδικτυακά συστήματα που χρησιμοποιούσαν», πρόσθεσε, ενώ έκανε γνωστή και μια είδηση της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, μία από τις μηχανές που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να διαπράξουν ληστεία στο Σύνταγμα σε ένα εστιατόριο βρέθηκε εγκαταλελειμμένη πάρα πολύ κοντά στο σπίτι της δοκίμου αστυνομικού. «Και γιατί πήγαν στο Σύνταγμα και απομακρύνθηκαν από του Ζωγράφου - πήγαν εκεί γιατί ο άνθρωπος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου μένει στου Ζωγράφου, έτσι τον στοχοποίησαν», τόνισε.

«Η δικογραφία που διαβάζουμε όλες αυτές τις ημέρες είναι πραγματικά πάρα πολύ αποκαλυπτική. Έχει μέσα πάρα πολλά στοιχεία. Εγώ θα σας πω μόνο ένα. Αν είναι δυνατόν, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης να χρησιμοποιούν μέτρα αντιπαρακολούθησης μέσα στην πανεπιστημιούπολη με διπλές διαδρομές. Μέσα στη δικογραφία περιγράφεται πως ο κακοποιός αλβανικής καταγωγής έκανε διπλές διαδρομές, δηλαδή σε ψηλά κτίρια της Πανεπιστημιούπολης, για να παρατηρεί, να έχει μια γενική επόπτευση του χώρου για να βλέπει τι γίνεται και αν θα κινηθούν στην Πανεπιστημιούπολη και δυνάμεις όπως είναι μία κλούβα των ΜΑΤ», σημείωσε.

«Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός - και αυτό δυσκόλεψε πάρα πολύ την έρευνα - ότι ο ίδιος κακοποιός που φέρεται να κινούσε και τα νήματα δεν χρησιμοποιούσε ποτέ το δικό του κινητό και όποτε ήθελε να επικοινωνήσει χρησιμοποιούσε άλλα κινητά συνεργών του. Και τέλος, στη δικογραφία μέσα να σας πω ότι υπάρχουν και καταθέσεις παιδιών οι οποίοι ζούσαν τον εφιάλτη και την τρομοκρατία μέσα στη φοιτητική εστία. Δεν θα καθίσω να σας περιγράψω σκηνές πως νέοι φοιτητές που πήγαιναν στο κτίριο και δεν τους ξέρανε, δεν τους είχαν ξαναδεί τους σταματούσαν στην είσοδο, στην πόρτα της φοιτητικής εστίας και τους έλεγαν δώσε την ταυτότητά σου για να δω αν είσαι πράγματι φοιτητής», εξήγησε ενώ είπε πως οι κακοποιοί έμπαιναν μέσα σε διαμερίσματα των εστιών και έκλεβαν φοιτητές. «Πραγματικά, έσπαγαν την πόρτα, μπαίνανε μέσα και κλέβανε ό,τι βρίσκανε».

  •  ethnos.gr